Lectură de 2 minute

21 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Prefera Foods, deținătorul brandului Unfished, atrage cinci milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de TradeVille

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Prefera Foods, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa conservelor din România și deținătorul brandurilor „Unfished”, „Capricii și Delicii” și „de Azi”, a încheiat în mod anticipat pe 20 iulie o ofertă primară de vânzare de tip plasament privat de obligațiuni, prin care a reușit să atragă cinci milioane de euro, intermediat de TradeVille.

Obligațiunile cu simbolul PRF26E emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 16 – 20 iulie sunt în euro, au scadența la cinci ani și o rată anuală fixă a cuponului de 7,5% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial. Valoarea nominală a unei obligațiuni PRF26E este de 500 de euro, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 25.000 de euro (50 de obligațiuni). Valoarea inițială a ofertei, de trei milioane de euro, a fost extinsă de emitent la cinci milioane de euro pentru a răspunde interesului crescut din partea investitorilor participanți.

Compania va face demersurile necesare listării obligațiunilor PRF26E pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Fondurile obținute vor fi utilizate în principal pentru finanțarea extinderii pe piețe externe, în Europa și în Statele Unite ale Americii, ale celei mai noi game de produse lansate recent, sub brandul Unfished. Prefera Foods are în vedere finanțarea unor investiții în active fixe în vederea creșterii capacității de producție.

Prefera Foods își propune să revoluționeze piața prin dezvoltarea de produse și soluții sustenabile pentru generațiile viitoare prin intrarea într-o categorie nouă de produse vegetale alternative la pește, cu marca Unfished. Demersul include atât extinderea capacităților de producție, cât și susținerea cheltuielilor de marketing pentru promovarea noilor produse în România și în Germania, unde gama de produse Unfished va fi în curând disponibilă.

Prefera Foods este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa conservelor din România. Înființată în 2009 cu fonduri proprii și programul Sapard (Special Accession Programme for Agriculture and Rural Development), fabrica a fost construită în Transilvania, Județul Alba. În 2017, compania a fost preluată de antreprenorul Raul Ciurtin și, tot atunci, compania a trecut printr-un proces de restructurare și modernizare ale portofoliului.

În prezent, portofoliul Prefera Foods cuprinde brand-uri precum „Capricii și Delicii”, „de Azi” și „Unfished”, brand inovator care oferă o alternativă vegetală la ton și somon.

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori București și pe marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vânzare de tip „plasament privat” de acțiuni și obligațiuni corporative, cu o rată de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prefera Foods, deținătorul brandului Unfished, atrage cinci milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de TradeVille