Lectură de 5 minute

13 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Povestea Polach, brandul românesc care a pornit în 1993 cu două camionete și doi angajați

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul românesc Polach aniversează în acest an trei decenii de activitate și continuă dezvoltare a companiilor din grup. De la înființarea sa ca afacere de familie, în urmă cu treizeci de ani, Polach și-a consolidat permanent poziția în piață, devenind un partener de cursă lungă pentru numeroase companii, din întreaga Românie. Cele trei companii din Grup, care activează în domeniul transporturilor și logisticii, stații de carburant, HoReCa și în sectorul agricol, Polach Logistics & Transport, Polach Impex si Polach Cereals, au înregistrat rezultate pozitive în 2022 și au estimări în creștere pentru 2023. 

Sursa foto: Polach

Polach Logistics & Transport, principala companie din grup, oferă soluții logistice de înaltă calitate și servicii profesioniste, devenind o prezență respectată în piață, pentru contribuția sa remarcabilă în industria transporturilor și a logisticii. Cu o flotă auto proprie, compusă din 110 cap tractoare (Volvo și Mercedes) și 141 semiremorci (Schmitz si Krone), compania asigură service de camioane specializat și deține un garaj propriu cu hală logistică în localitatea Turnu din județul Arad.

Polach Logistics & Transport a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 83.854.519 lei și o creștere a profitului cu 29.4% % față de 2021, an în care contextul pandemic a impactat masiv industria transporturilor. Pentru 2023 estimările indică o creștere de 7% a cifrei de afaceri, ca urmare a extinderii flotei auto și a contractelor noi.

De la distribuție națională cu doar 2 camionete și 2 angajați în anul 1993, la distribuție în Europa, cu peste 250 de vehicule și peste 190 de angajați, la nivel de grup, în 2023

Performanțele grupului sunt un exemplu al succesului posibil datorită unui spirit antreprenorial puternic, manifestat prin curajul de a înfrunta provocările, de a identifica oportunitățile și de a le valorifica în beneficiul companiei și al clienților săi.

Povestea sa începe în anul 1993, cu firma de transport național de mărfuri Polach Impex și două camionete, conduse de fondatorul afacerii și mai apoi de fiul său. Primul pas major în evoluția Polach a fost făcut zece ani mai târziu, în 2003, odată cu prima investiție importantă: contractarea primului leasing în vederea achiziționării unui camion nou.

A urmat, în 2014, înființarea firmei Polach Logistics & Transport, cu activități de transport național și internațional. Aceasta a înregistrat o creștere constantă, inclusiv în perioada crizei sanitare și economice, păstrând mereu angajamentul familiei de a fi implicată în găsirea de soluții, livrarea unor servicii de calitate și tratarea oamenilor din echipă cu grijă și respect.

Cu o flotă auto extinsă asigurăm distribuția de bunuri în Europa de Vest și de Est, la cererea clienților, printr-un sistem de rute prestabilite: Europa de Vest - Anglia, Belgia, Olanda, Suedia, Germania, Austria, Elveția, Franța, Spania, Portugalia, Italia; Europa de Est - Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Suntem recunoscători clienților noștri pentru încrederea acordată și parteneriatul lor pe termen lung.

Andrei Covaci, CEO & Founder Polach Group

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Aflat în continuă dezvoltare, Grupul Polach reunește:

  • Polach Logistics & Transport, cea mai importantă companie din grup, specializată în transport național și internațional și logistică, al cărei principal serviciu de transport se adresează industriei de automotive, distribuie anvelope din România pe aproape întreg teritoriul Europei. Compania oferă și transport specializat pentru mărfuri deosebite (profile din oțel, bobine), precum și transport de cereale. Începând cu septembrie 2018, Polach Logistics &Transport a deschis un nou depozit în apropierea orașului Nürnberg, oferind o soluție de depozitare pe termen scurt și cross-docking pentru mărfuri generale. Fluxul optimizat al distribuției și preluările zilnice din întreaga Germanie, estul Cehiei și vestul Austriei îi oferă companiei posibilitatea de a livra prețuri competitive pentru grupajele cu destinația Germania - România și retur. De-a lungul timpului, compania și-a demonstrat prezența și implicarea activă în susținerea comunităților și a categoriilor sociale dezavantajate prin numeroase donații și sponsorizări. Împreună cu organizația Cetatea Voluntarilor din Arad, a ajutat la refacerea secției de pediatrie de la Spitalul Județean Arad, acum renovată la standarde de calitate foarte înalte. De asemenea, la debutul pandemiei, când multe consumabile deveniseră o nevoie esențială pentru Spitalul Județean Arad, compania a donat aproape 1.000 de combinezoane medicale.
  • Polach Impex, prima firmă a grupului înființată în anul 1993, gestionează proiectul A1 Tranzit, care include o stație de carburant modernă, un hotel cu 50 de camere, A1 Bistro-restaurant, hale service și spații de birouri, pe autostrada Arad – Timișoara, proiect realizat în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Polach Impex a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 80.256.530 lei. Pentru 2023 estimările indică o creștere a cifrei de afaceri de 20% și de 15% a profitului urmare a deschiderii în septembrie 2023 a celei de a doua stații de carburanți.
  • Polach Cereals, cea mai nouă firmă din grup, înființată în 2017, are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor, pe suprafețe de teren aflate în contract de arendă, și oferă servicii de lucrări agricole părților terțe interesate. Polach Cereals a avut o cifră de afaceri de 11.500 lei în 2022, pentru 2023 compania estimând o creștere a acesteia de până la 1.500.000 lei, iar a profitului cu 10%, ca urmare a culturilor de cereale înființate.

Grupul Polach marchează aniversarea și prin lansarea noului website polach.ro, al cărui concept grafic și conținut sunt în linie cu evoluția sa dinamică din ultimii ani.

Cu sediul în localitatea Turnu, județul Arad, Grupul Polach este o afacere de familie fondată în anul 1993 cu activități în domeniul transporturilor și logisticii, stațiilor de carburant, HoReCa și sectorului agricol. Cu o experiență de trei decenii, Grupul Polach oferă servicii de calitate superioară și soluții personalizate, satisfăcând nevoile clienților săi din diverse sectoare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Povestea Polach, brandul românesc care a pornit în 1993 cu două camionete și doi angajați