Lectură de 2 minute

30 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Dezvoltatorul Portico Investments România a cumpărat sediul magazinului Penny de pe bulevardul Decebal din București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Dezvoltatorul Portico Investments România, care și-a propus să se concentreze pe comerțul alimentar, a cumpărat sediul magazinului Penny de pe bulevardul Decebal din București, după ce anul acesta a vândut șase clădiri de retail către Lidl și Praktiker.

„Portico Investments România a cumpărat o nouă proprietate situață pe bulevardul Decebal din București. Ne bucurăm să extindem cooperarea de lungă durată cu partenerul nostru, Penny Market”, a scris Răzvan Gaita, director al Portico Investments România.

În luna aprilie a acestui an, dezvoltatorul Portico Investments România a finalizat vânzarea a șase clădiri de retail din portofoliu către Praktiker Real Estate și Lidl România, în două tranzacții care cumulează peste 8,5 milioane de euro.

Portofoliul vândut de Portico Investments cuprinde șase proiecte de retail, localizate în Tulcea, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Bârlad, fiind închiriate de Lidl, Penny Market, MOL România, Jysk, Altex, Ingrimar, Adidas, Romstal și Pepco, cu o suprafață închiriabilă totală de 16.312 de metri pătrați.

Retail jobs

Cu excepția clădirii Lidl Reșița, care a fost achiziționată chiar de către retailerul Lidl, toate celelalte cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operațiunile Praktiker România și pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher și a înființat apoi brandul de decorațiuni Homelux.

Cele două tranzacții fac parte din strategia Portico Investments de a-și optimiza portofoliul, renunțând la proprietățile din orașe mai mici și de a achiziționa noi spații de retail închiriate de ancore de food localizate în Capitală și în orașele mari din țară. În paralel, dezvoltatorul a făcut patru noi achiziții, în București, Cluj și Timișoara.

Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Portico Investments se concentrează în principal pe proprietăți imobiliare din zona de comerț alimentar, în locații de calitate, care sunt integrate în comunități durabile. Compania administrează 69 de proprietăți în România, Ungaria și Olanda, cu o suprafață închiriabilă de 135.000 de metri pătrați de spații de retail.

Citeste si:
Lidl România inaugurează un magazin în Pucioasa, unde vor lucra 25 de persoane
Lidl România inaugurează un magazin în Pucioasa, unde vor lucra 25 de persoane
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Dezvoltatorul Portico Investments România a cumpărat sediul magazinului Penny de pe bulevardul Decebal din București