Lectură de un minut

03 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Pons Ro Prodcom, producătorul detergentului de pardoseli Asevi, va deschide o nouă fabrică în Ilfov, după o investiție de 5 milioane de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul și distribuitorul detergentului de pardoseli Asevi în România, Pons Ro Prodcom, va inaugura în circa un an un nou spaţiu de producție, depozitare, logistică și birouri, în comuna Brănești, din județul Ilfov, în urma unei investiții de cinci milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.

Compania investește circa 5 milioane euro în inaugurarea unui nou spaţiu de producție, depozitare, logistică și birouri, terenul de 35.000 mp fiind achiziționat încă de acum trei ani în Brănești, județul Ilfov.

Compania beneficiază de sprijinul firmei-mamă, Pons Quimicas SL din Spania – fondată în 1965 – atât în ceea ce privește achiziția și punerea în funcțiune a liniilor de producție, cât și formării personalului (producție, laborator) în utilizarea și întreținerea acestora.

Brandul Asevi și-a extins anul trecut distribuția în alte două lanțuri mari de retail (Kaufland și Mega Image) și a lansat și un shop online unde clienții loiali își pot comanda oricare dintre cele peste 100 produse din portofoliu.

Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2020 cu 15%, datorită lansării unei game de soluții de dezinfectare și igienizare, dezvoltată în ultimii trei ani. Conform unui studiu Nielsen, în perioada martie 2020 – februarie 2021 Asevi Gerpostar Plus a ocupat locul 4 în topul vânzărilor de dezinfectanți la nivel naţional.

Pe segmentul soluțiilor de pardoseli, în comerțul tradițional, Asevi vinde anual peste 3 milioane de unități.

Pons Ro Prodcom produce de peste 25 ani pentru piața locală întreaga gamă Asevi, creată acum 56 ani în Spania. Portofoliul companiei include produse pentru uz casnic și profesional: detergenți, balsamuri de rufe, soluții de pardoseli și alte suprafețe, odorizanți ambientali, materiale textile și dezinfectanți.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pons Ro Prodcom, producătorul detergentului de pardoseli Asevi, va deschide o nouă fabrică în Ilfov, după o investiție de 5 milioane de euro