Lectură de 2 minute

01 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Policolor își extinde fabrica de vopsele din București cu o investiție de 2 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul Policolor - Orgachim va extinde fabrica de vopsele din București, un proiect în care va investi circa 2 milioane de euro, iar pentru acest an anticipează o cifră de afaceri de 90 milioane de euro.

Sursa foto: Policolor

Compania de construcții Masterbuild a fost desemnată antreprenor general al proiectului de extindere și va realiza construirea unui spațiu suplimentar de 1.000 de mp, adiționali celor 3.500 mp deja existenți, la fabrica Policolor din Bulevardul Timișoara din București.

Noul spațiu este destinat să găzduiască activități de producție ale Grupului. În prezent, la fabrica din România se desfășoară mai multe tipuri de acțiuni specifice industriei, precum producția de vopsele, emailuri și tencuieli pe baza de apă.

Compania vizează creșterea și automatizarea capacității locale de producție, într-un context din ce în ce mai competitiv. Grupul Policolor mizează, în 2023, pe o cifră de afaceri de peste 90 milioane de euro, în creștere față de nivelul realizat în 2022.

Prin noua investiție, care este de 2 milioane de euro, fabrica Policolor va putea produce anual o cantitate cu până la 70% mai mare de vopsele și tencuieli decorative.

Deși perioada pandemică și post-pandemică a reprezentat o provocare pentru majoritatea industriilor, multe dintre probleme datorându-se problemelor de supply chain și fluctuațiilor de prețuri, piața din România rămâne în continuare una foarte competitivă.

Irina Mandoiu, CEO Policolor-Orgachim

Grupul Policolor-Orgachim este activ în domeniul producției și comercializării lacurilor și vopselelor (arhitecturale, auto și industriale), rășinilor și produselor chimice de specialitate. Compania românească Policolor S.A. și subsidiară sa din Bulgaria – Orgachim AD, produc și comercializează vopsele în special în România și Bulgaria.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Grupul include de asemenea și compania Orgachim Resins, producător de rășini, și Ruse Chemicals, producător de anhidride, cu piețe de desfacere în Europa Centrală și Sud- Est, dar și în Asia. În acest moment, grupul este lider de piață în Bulgaria, cu o cot[ de peste 40% potrivit estimărilor interne, iar în România deține aproximativ 9% din piață, în contextul unui mediu local puternic competitiv.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Policolor își extinde fabrica de vopsele din București cu o investiție de 2 milioane de euro