Lectură de 2 minute

06 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Ploșnițe în IKEA?! Horia Constantinescu, ANPC: Nu am găsit ploșnite nici pe rafturi, nici în cutii, dar continuăm verificările pe alte segmente

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Odată ce în spațiul public au apărut informații cu privire la existența ploșnițelor în mobila comercializată de IKEA, atât retailerul, cât și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului au demarat o anchetă. ”Nu am găsit ploșnițe nici pe rafturi, nici sub rafturi, nici în cutii. Însă ancheta continuă pe alte segmente și vom reveni cu rezultatele finale”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC. 

Sursa foto: unsplash.com

Președintele ANPC a precizat, pentru retail.ro, că odată cu mediatizarea informațiilor cu privire la infestarea cu ploșnițe, mai multe reclamații au fost depuse împotriva retailerului suedez de mobilă.

„Pe mine mă interesa cel mai mult verificarea infestării cu ploșnițe, deoarece era un pericol la adresa sănătății consumatorului român. Bineînțeles, pe fond emoțional, au mai fost depuse și alte reclamații cărora le-am dat curs. Încă nu avem rezultatele finale ale anchetei complete”, a explicat Constantinescu.

La rândul său, IKEA a apelat la o echipă de evaluatori care a verificat magazinul Pallady și a constat că nu există ploșnițe în unitate.

”După ce ni s-a adus la cunoștință posibila prezență a ploșnițelor în magazinul IKEA Pallady și pentru că tratăm cu mare seriozitate sănătatea și siguranța clienților și angajaților noștri, IKEA România a inițiat imediat o investigație internă. Rezultatele raportului preliminar de verificare infirmă infestarea cu ploșnițe sau alți dăunători în toate zonele analizate, incluzând zona de depozitare recuzită, zona comercială sau produsele de larg consum, destinate clienților. Aceste rezultate preliminare au fost confirmate și de concluziile controalelor efectuate de Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Conform recomandărilor experților furnizorului specializat de servicii, am luat măsuri preventive de dezinsecție adiționale și vom continua să monitorizăm situația în următoarele săptămâni”, au declarat reprezentanții IKEA.

IKEA România a înregistrat rezultate pozitive în anul fiscal 2023, cu o creștere totală de 14,1% în materie de vânzări, în comparație cu anul precedent, ajungând la o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de lei și la peste 22 de milioane de produse vândute în toate unitățile.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ploșnițe în IKEA?! Horia Constantinescu, ANPC: Nu am găsit ploșnite nici pe rafturi, nici în cutii, dar continuăm verificările pe alte segmente