Lectură de 3 minute

19 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Platforma logistică tech Alsendo, susținută de Abris, achiziționează Ecolet

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Alsendo, furnizor de soluții tech pentru gestionarea livrărilor în Europa Centrală, susținut de investitorul specializat în transformare ESG, Abris Capital, a achiziționat Ecolet, companie specializată în servicii B2X de livrare în România și Bulgaria. 

Sursa foto: Captură video - Abris

Grupul rezultat în urma tranzacției urmărește un plan de consolidare, expansiune internațională și transformare într-un furnizor de top de soluții tech pentru servicii de curierat.

Fondată în 2019, Ecolet deservește aproximativ 5.000 de clienți – în special afaceri mici și medii. Achiziția curentă se bazează pe un raționament strategic puternic, fiind gândită pentru a susține expansiunea internațională a Alsendo și pentru a-i oferi o matrice imediată de funcționare pe piețele de curierat din România și Bulgaria.

Tranzacția actuală urmează unei serii de tranzacții pe plan local de tip bolt-on, precum și a altora considerabile de tip add-on: Sendit, o platformă de servicii de coletărie din Polonia (iulie 2021); Zaslat, o platformă de soluții tech de livrare cu focus pe consumatori și clienți corporate din Cehia și Slovacia (septembrie 2022) și Innoship, un furnizor SaaS de software pentru curierat din România (octombrie 2022).

Achiziția va consolida poziția de leadership a Alsendo pe piața din România și va susține tranziția companiei de la tipologia de broker de curierat tradițional la un furnizor de administrare a livrărilor pe bază de soluții tech, cu o amprentă regională. În urma acestei achiziții, Alsendo va urmări atât consolidarea companiei, cât și a poziției sale de lider tech prin transformare digitală, prin noile servicii dedicate tuturor segmentelor de clienți.

Alsendo (cunoscut anterior sub denumirea de apaczka) operează ca intermediar end-to-end de expediere a livrărilor, dedicat platformelor de e-commerce, marketplaces, organizații globale și IMM-uri, colaborând cu jucători de top pe piața regională de curierat. Abris a achiziționat Alsendo în noiembrie 2020, având un plan de a capitaliza pe creșterea continuă a segmentului de e-commerce la nivel global, urmărind în același timp implementarea unui program ambițios și organic de expansiune prin achiziții.

Abris Capital Partners este un fond independent de private equity specialist în transformare ESG, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional, amplificând creșterea și prin transformare ESG. Cu un capital de investiții de aproximativ 1,3 miliarde de euro, Abris a obținut susținere financiară de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Abris operează în echipe regionale din birourile din Varșovia și București.

Alsendo oferă soluții tech de curierat pentru afaceri. Activitățile de bază ale Alsendo au ca scop îmbunătățirea proceselor de livrare ale clienților săi și menținerea celor mai înalte standarde pe servicii. Alsendo se adresează tuturor segmentelor de consumatori care sunt în căutarea unor soluții logistice adaptate la cerințele acestora. Portofoliul companiei include servicii și soluții tech de curierat create pentru consumatorii din zona de business, inclusiv e-commerce, marketplace, organizații globale și IMM-uri.

Citeste si:
GreenGroup, susținut de Abris, achiziționează UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deșeurilor industriale din Lituania
GreenGroup, susținut de Abris, achiziționează UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deșeurilor industriale din Lituania

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Platforma logistică tech Alsendo, susținută de Abris, achiziționează Ecolet