Lectură de 4 minute

08 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Platforma Comax, utilizată de cei mai mari retaileri, oferă soluții smart de gestiune lanțului de cafenele 5 to go

Advertorial

Abonează-te pe  

5 to go, unul dintre cele mai mari lanțuri de cafenele din Europa de Est și totodată un brand  românesc de succes, a apelat la soluții smart de gestiune, care sunt special concepute pentru segmentul de retail. Liderul israelian în cloud computing, Comax, contribuie la digitalizarea brandului românesc, prin utilizarea unor soluții performanțe de planificare a resurselor, cum este modelul de livrare SaaS pentru ERP.

5 to go este un lanț de cafenele foarte cunoscut și cea mai accesată franciză din România. A fost fondat de Radu Savopol și Lucian Bădilă în 2015, cu scopul de a oferi cafea de calitate la un preț fix, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului de consum stradal.

Preocuparea constanța a celor de la 5 to go de a dezvoltă și eficientiza afacerea i-a adus în față unui parteneriat cu Comax, o platforma dezvoltată de Native Dată Systems. Cu această companie, care activează de peste 25 de ani în zona de computer software development, au colaborat și colaborează nume mari din industria de retail israeliană, cum ar fi COOP Israel, al treilea lanț alimentar de vânzare cu amănuntul din această țară.

Liderul de piață israelian are o lungă istorie de pionierat în dezvoltarea sistemelor informatice și a serviciilor ERP pentru afaceri și organizații. Primul sistem ERP dezvoltat a fost în mediul AȘ/400 și a fost instalat la organizații de renume, care activează în imobiliare, construcții și pe piață de vânzare cu amănuntul: mobilă, accesorii de bucătărie și baie, gresie, feronerie etc. În 2002, compania a adoptat tehnologia cunoscută astăzi drept SaaS (Software aș a Service), care a revoluționat accesul la servicii software prin modelul “plătești cât utilizezi” în detrimentul licențelor de utilizare pe viață extrem de costisitoare.

Noul serviciu, Comax Smart Retail ERP, a fost dezvoltat pentru a satisface nevoile pieței de retail, axându-se în special pe piețele alimentare cu ridicată și cu amănuntul.

Comax vine cu soluții de ultima generație pentru 5 to go, dar și pentru întreagă piață de retail din România

Produsele Comax sunt dezvoltate de profesioniști cu vastă experiență în sectorul de retail. Compania israeliană aduce, astfel, pe piață din România soluții care ușurează procesul de management în ceea ce privește comerțul cu amănuntul.

În ceea ce privește colaborarea cu 5 to go, soluțiile oferite de compania israeliană oferă eficientă și control asupra operațiunilor din cadrul francizei, în rândul lanțului de francizați. Cu ajutorul analizelor și rapoartelor de vânzări actualizate în timp real, managementul rețelei economisește timp și poate lua rapid decizii de business privind produsele și serviciile oferite clienților.

În prezent, soluțiile de management și gestiune oferite de compania israeliană pe piața din România sunt cunoscute sub denumirea de BinaSmartBusiness. Produsul a fost prezentat în 2015 de Native Dată Systems pe piața din Europa, iar soluțiile oferite sunt adaptate normelor metodologice ANAF și se pot integra ușor în orice activitate din comerțul cu amănuntul: POS bancar, case de marcat, cântare electronice etc. Sistemul este compatibil cu terminale de vânzări Android-Chrome, iar avantajul principal este dat de stocarea automată a datelor în cloud, ceea ce permite sincronizarea informațiilor de vânzări în timp real, prin intermediul internetului. Practic, sistemul oferă posibilitatea analizei exacte a situației actuale din companie, comparând performanță anumitor indicatori. Vizualizarea în timp real a vânzărilor se face automat, fără să mai fie nevoie că managerii să apeleze la angajați pentru a află stadiul acestora. Datele sunt disponibile la orice oră și pot fi accesate de oriunde. În plus, platforma poate realiza un top al celor mai vândute produse, care sunt produsele care aduc cel mai mare profit, dar și care sunt acelea care stau de mult timp pe rafturi.

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

Soluții complete de business intelligence în retail, sub aceeași umbrela

În prezent, furnizorul israelian de software trece printr-un proces de rebranding, scopul fiind acela de a reuni toate soluțiile pe care le oferă sub aceeași umbrelă. Astfel, Bina Smart Business devine Comax Smart Retail – numele sub care platforma a devenit cunoscută și în rândul retailerilor israelieni.

Comax Smart Retail le propune comercianților români mici și mijlocii conceptul de business intelligence, prin intermediul căruia își pot reduce semnificativ costurile operaționale. Este vorba despre o abordare bazată pe cele mai noi tehnologii, livrată printr-un software POS cloud-based, în care sunt implementate inclusiv atribute care țin de gestiune, inventar și cash management.

Și în România, industria de comerț a început să manifeste un interes din ce în ce mai crescut pentru soluțiile de digitalizare, care îi ajută pe agenții economici să se impună în față concurenței. A profită de oportunitățile create de dezvoltarea tehnologiilor și a le implementa, îi ajută pe jucătorii importanți de pe piață, cum este și compania 5 to go, să se remarce, să evolueze și să se dezvolte rapid.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Platforma Comax, utilizată de cei mai mari retaileri, oferă soluții smart de gestiune lanțului de cafenele 5 to go