Lectură de 2 minute

28 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Plata cu PET revine în București: fructele și legumele românești se cumpără cu PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă  

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Campania Plata cu PET revine în capitală pentru a doua oară toamna aceasta. Timp de 5 zile, caravana staționează în București și te așteaptă să plătești cu PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă pentru produse de la producătorii locali.

Sursa foto: Pixabay.com

În perioada 29 octombrie - 2 noiembrie vino la hipermarketul Carrefour din Strada Mihail Sebastian, nr. 88 cu PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă, introdu-le în stația de colectare și vei primi în schimb fructe și legume românești. Iar dacă vii cu r-PETURI Dorna, cantitatea se dublează.

În plus, anul acesta ambalajele sunt stocate de către un RVM (Reverse Vending Machine), acestea sunt echipamente inteligente care au o tehnologie de colectare separată și reciclare a mai multor tipuri de materiale. Totodată, participanții se pot înscrie la o tombolă națională cu premii prietenoase cu natura și se pot bucura de reduceri pentru apa DORNA: la achiziția a 5 sticle Dorna Kids sau Dorna Izvorul Alb la 2L primesc una gratuit!

Campania Plata cu PET a fost lansată de către Carrefour România în parteneriat cu Coca-Cola HBC și GreenPoint Management, cu susținerea GreenPC Ambalaje, Financiar Recycling, Professional Recycle și Envipco România.

Plata cu PET a fost lansată în premieră de Carrefour România în anul 2019, ca parte din programul de economie circulară Punem Preț pe Plastic și a fost întâmpinată cu interes de către clienți. În primele ediții, bucureștenii au colectat peste 18.500 de PET-uri, în schimbul a peste 15 tone de fructe și legume românești de la producătorii locali.

Plata cu PET obișnuiește consumatorii să colecteze separat deșeurile reciclabile acasă și să le returneze în hypermarketul favorit, fiind recompensați pentru acest comportament dezirabil.

Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director Coca-Cola HBC România

Carrefour România are peste 360 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Citeste si:
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Plata cu PET revine în București: fructele și legumele românești se cumpără cu PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă