Lectură de un minut

27 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Pizza Hut a pregătit CEA MAI MARE pizza din lume. Câte tone de alimente au fost folosite

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Statele Unite ale Americii au smuls Italiei recordul pentru cea mai mare pizza din lume, care măsoară acum 1.300 de metri pătraÈ›i. Guinness Book aparÈ›ine Pizza Hut care a pregătit o pizza imensă de 1.300 de metri pătraÈ›i, sărbătorind revenirea pe piață a Big New Yorker cu brânză È™i pepperoni.

Sursa foto: Pixabay.com

Pizza Hut a povestit că a fost nevoie de un hangar, trei zile de muncă È™i peste 6 tone de paste, peste 2 tone de sos, puÈ›in sub 4 tone de brânză È™i 630.496 de felii de salam, scrie EFA.

De îndată ce recordul a fost certificat de către inspectorii Guinness World, peste 68.000 de felii din întreaga pizza au fost donate băncilor de alimente È™i organizaÈ›iilor caritabile.

Cu acest preparat, Pizza Hut a lăsat Italia fără sceptrul Guinness, obÈ›inut în 2012, când o echipă de bucătari din Roma a gătit pizza Ottavia, de 1.261,55 metri pătraÈ›i, fără gluten, cu peste 9.000 de kilograme de făină, într-un pavilion al Târgului de la Roma.

Pizza Ottavia conÈ›inea 5.234 bucăți de aluat, asamblate pe farfurie È™i gătite împreună la faÈ›a locului, acoperite cu 4 tone de roÈ™ii, 4 tone de mozzarella pentru pizza, 190 litri de ulei, 675 kilograme de margarină, 250 kilograme de sare de mare, având o greutate totală de 23.250 kilograme.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Pizza Hut a pregătit CEA MAI MARE pizza din lume. Câte tone de alimente au fost folosite