Lectură de un minut

27 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Pizza Hut a pregătit CEA MAI MARE pizza din lume. Câte tone de alimente au fost folosite

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Statele Unite ale Americii au smuls Italiei recordul pentru cea mai mare pizza din lume, care măsoară acum 1.300 de metri pătrați. Guinness Book aparține Pizza Hut care a pregătit o pizza imensă de 1.300 de metri pătrați, sărbătorind revenirea pe piață a Big New Yorker cu brânză și pepperoni.

Sursa foto: Pixabay.com

Pizza Hut a povestit că a fost nevoie de un hangar, trei zile de muncă și peste 6 tone de paste, peste 2 tone de sos, puțin sub 4 tone de brânză și 630.496 de felii de salam, scrie EFA.

De îndată ce recordul a fost certificat de către inspectorii Guinness World, peste 68.000 de felii din întreaga pizza au fost donate băncilor de alimente și organizațiilor caritabile.

Cu acest preparat, Pizza Hut a lăsat Italia fără sceptrul Guinness, obținut în 2012, când o echipă de bucătari din Roma a gătit pizza Ottavia, de 1.261,55 metri pătrați, fără gluten, cu peste 9.000 de kilograme de făină, într-un pavilion al Târgului de la Roma.

Pizza Ottavia conținea 5.234 bucăți de aluat, asamblate pe farfurie și gătite împreună la fața locului, acoperite cu 4 tone de roșii, 4 tone de mozzarella pentru pizza, 190 litri de ulei, 675 kilograme de margarină, 250 kilograme de sare de mare, având o greutate totală de 23.250 kilograme.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pizza Hut a pregătit CEA MAI MARE pizza din lume. Câte tone de alimente au fost folosite