Lectură de un minut

04 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Piața Matache din Capitală va fi transformată în hub cultural și gastronomic

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Piața Matache din Capitală va fi transformată în hub cultural și gastronomic, unde vor fi organizate ateliere meșteșugărești, târguri tematice și va include și un cinema, a declarat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală, într-o postare pe pagina de Facebook. Primăria Sectorului 1 a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru transformarea pieței, astfel încât „ofertele se vor deschide pe 17 ianuarie”, a spus edilul. 

,,Astfel am gândit viitoarea Piață Matache, o zonă pe care fostele administrații au neglijat să o dezvolte. Va fi și un hub cultural și gastronomic, un punct de atracție pentru turiști. Am plănuit acolo inclusiv un loc special pentru amplasarea unor ateliere meșteșugărești. Vrem să demolăm construcțiile haotice care au umplut zona istorică de la intersecția Calea Griviței cu Calea Buzești și să transformăm întregul cartier. Ne dorim spații comerciale moderne la parter cu galerii acoperite, parcare subterană la standarde europene, iar la etaj o zonă pentru relaxare, o locație pentru mici concerte, cinema în aer liber, cafenele, baruri și terase'', a transmis edilul.

Departajarea ofertelor se va face prin preț, soluția abordată pentru reamenajarea obiectivului, propunerile făcute pentru creșterea atractivității zonei și soluția cu o amprentă cât mai mică de carbon.

Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Piața Matache din Capitală va fi transformată în hub cultural și gastronomic