Lectură de 2 minute

17 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Piața de ambalaje, scădere drastică în pandemie. Pe ce mizează distribuitorul de mase plasticeAectra Plastics

Abonează-te pe  

Aectra Plastics, companie ce distribuie mase plastice, anunță lansarea celui mai mare depozit de polimeri tehnici din România, primul depozit construit în România de grupul-mamă, Hromatka Group. Compania mizează anul acesta pe industria de construcții, după ce 2020 a adus o scădere de 50% pe piața ambalajelor, din cauza blocajelor din industria alimentară și HoReCa.

Cea mai recentă investiție este proaspăt lansatul depozit din București, cu servisare premium, o suprafață de peste 3000 de metri pătrați, o capacitate de stocare de peste 2000 de paleți. Depozitul propriu vine în completarea celor trei depozite închiriate de la terțe părți, astfel încât rețeaua de depozite Aectra Plastics deservește în acest moment întreaga țară și are o capacitate de stocare de peste 10.000 de paleți.

Planuri pentru dezvoltare: depozite noi și piețe noi

Planurile de expansiune ale grupului în România nu se opresc aici, fiind în construcție un nou depozit pe un teren de 2 hectare în zona de nord a Timișoarei. De asemenea, pe lista de priorități pentru următoarea perioadă se află colaborarea cu parteneri noi pentru a aduce pe piața din România în premieră materiale Bio, cu amprentă redusă de carbon și reciclate pentru utilizarea în industria auto.

Piața de ambalaje în pandemie

Piața de ambalaje a înregistrat o scădere drastică în 2020, întrucât deservea industria alimentară și industria HoReCa. În contextul eliminării unor segmente de consum importante cum ar fi concertele și festivalurile, singura șansă de redresare pentru jucătorii din piața de ambalaje a fost reprofilarea către producția de flacoane pentru dezinfectanți sau sticle de alcool sanitar. Chiar și așa, piața de ambalaje a scăzut cu 50% din cauza pandemiei. Scăderi s-au înregistrat și în ceea ce privește industria automotive, pentru care lunile aprilie-mai din 2020 au fost critice, cu o scădere a producției de 25-40%. Chiar dacă spre finalul anului lucrurile s-au redresat parțial, per total industria auto a încheiat 2020 cu o scădere de 15%. Driverul industriei de mase plastice în ultimul an și piața care continuă să ofere semne optimiste și pentru 2021 este piața de construcții.

Ce înseamnă toate acestea pentru un furnizor de polimeri tehnici? O stare permanentă de alertă pentru a veni cu soluții pentru particularitățile cu care se confruntă fiecare industrie în regândirea sistemelor, proceselor și produselor în noul context.

AECTRA Plastics activează în industria petrochimică de peste două decenii, iar de 5 ani este și parte din Hromatka Group. Cu 23 de depozite și 3 laboratoare proprii peste tot în Europa, precum și 10.000 de clienți activi, Hromatka Group și-a consolidat poziția în regiune prin investiții de peste 9 milioane și jumătate de euro în România în acești ani.

Citeste si:
Cum va ajunge “România Neutră” climatic până în 2050? Pașii pe care țara noastră trebuie să bifeze
Cum va ajunge “România Neutră” climatic până în 2050? Pașii pe care țara noastră trebuie să bifeze

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Piața de ambalaje, scădere drastică în pandemie. Pe ce mizează distribuitorul de mase plasticeAectra Plastics