Lectură de un minut

11 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Philip Morris donează, în primă etapă, 500.000 de dolari către ONG-urile din România care ajută refugiații ucraineni

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de țigări Philip Morris International va face o primă donaţie de 10 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile umanitare internaţionale și va dona în prima etapă 500.000 de dolari către ONG-uri din România care oferă sprijin refugiaţilor din Ucraina.

„În prima fază, 500.000 de dolari vor fi donaţi către ONG-uri din România care oferă sprijin refugiaţilor: cazare, mâncare, îmbrăcăminte, transport, asistenţă medicală. Suntem deja în discuţii avansate cu aceste organizaţii pentru a ne asigura că fondurile ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ele. Aceasta nu va fi singura donaţie. Vor urma şi alte tranşe, cu siguranţă mai mari. Ne interesează ca aceste fonduri sa fie imediat folosite şi să-i ajute pe cei care au acum atâta nevoie. De aceea donăm în tranşe, pentru a ne asigura că fondurile sunt folosite cât mai eficient”, a transmis Dragoș Bucurenci, director al departamentului afaceri externe.

PMI a investit în fabrica din Otopeni 500 de milioane de dolari, pentru a o transforma dintr-o unitate de producție pentru țigări într-o fabrică care produce consumabile pentru produsele fără fum dezvoltate de companie. În perioada 2022-2023, PMI va mai investi peste 100 de milioane de dolari și va continua să dezvolte capacitățile de producție pentru piața internă și externă, cât și pentru a avea un impact cât mai redus asupra mediului.

Philip Morris International se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii. Suplimentar, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea unor versiuni ale dispozitivelor IQOS dezvoltate de PMI.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Philip Morris donează, în primă etapă, 500.000 de dolari către ONG-urile din România care ajută refugiații ucraineni