Lectură de un minut

23 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Peste 500 de perechi de încălțăminte contrafăcute, sosite din China, oprite în vamă

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 512 perechi de încălțăminte sport, în valoare de aproximativ 1.200.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Sursa foto: Politia de Frontieră

În data de 20 februarie 2024, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinație o societate comercială din România.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 512 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 500 de perechi de încălțăminte contrafăcute, sosite din China, oprite în vamă