Lectură de 3 minute

18 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Peste 40% dintre europeni beau aproape 3 cești de cafea pe zi. Ce spun nutriționiștii despre această băutură

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Asociația Română a Cafelei (ARC) prezintă noul raport emis de Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor (EFAD) și preluat de către Institutul pentru Informații științifice despre cafea (ISIC) potrivit căruia aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, în vreme ce 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.

Sursa foto: Pixabay.com

Sondajul a fost completat de 585 de nutriționiști din 26 de țări europene care au contact direct cu pacienții, și oferă date noi despre gradul de conștientizare actual și atitudinile în ceea ce privește consumul de cafea din perspectivă medicală.

Peste 2 miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial și, în acest context, studii nou efectuate pentru a afla rolul potențial al cafelei asupra sănătății au sugerat un posibil „efect de protecție” în legătură cu o serie de boli netransmisibile, în special cu cele cu o componentă inflamatorie. În timp ce încă se studiază detaliile care stau la baza acestei asocieri, cafeaua continuă să fie un considerent important pentru profesioniștii din domeniul sănătății atunci când vorbesc despre aspectele unui stil de viață sănătos.

Cafeaua rămâne o băutură populară la nivelul Europei, 43% dintre aceștia raportând că pacienții consumă până la 3 cești de cafea pe zi și, respectiv, 3-5 cești pe zi, niveluri de consum care corespund recomandărilor Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).

62% dintre nutriționiștii chestionați au recunoscut o asociere pozitivă cu aspecte ce țin de performanța mentală și fizică, inclusiv o vigilență îmbunătățită (86%), stare îmbunătățită (61%), îmbunătățire a performanței sportive generale (69%) și au fost de acord că un consum de cafea poate fi benefic pentru activitatea fizică (51%). Aceste concluzii reflectă un sondaj realizat anterior de ISIC asupra consumatorilor în timpul pandemiei în 20204.

Înfiinţată în urmă cu 22 de ani, Asociaţia Română a Cafelei (ARC) promovează interesele comerciale şi economice ale industriei cafelei. Asociaţia Română a Cafelei sprijină crearea unei pieţe a cafelei competitive şi transparente, astfel încât consumatorii români să beneficieze de o cafea de cea mai bună calitate, la cele mai bune preţuri. ARC este deschisă tuturor societăţilor comerciale active din industria cafelei din România. Membrii ARC sunt: Strauss România (www.strauss-group.com), Nestlé România SRL (www.nestle.ro), Jacobs Douwe Egberts (www.jacobsdouweegberts.com) și Tchibo România (www.tchibo.ro). Informații despre cafea găsiți și pe site-ul Asociației Române a Cafelei: http://www.desprecafea.info/.

Înființată în 1978. Federația Europeană a Asociațiilor de Nutriționiști (EFAD) este o organizație non-profit care și propune să fie vocea nutriționiștilor europeni, susținând rolul important al nutriționiștilor înregistrați în impactul pozitiv asupra sănătății nutriționale a clienților și pacienților lor și comunității în ansamblul ei și asigurându-se ca fiecare cetățean european are acces la intervenții sigure și adecvate. Membrii EFAD reprezintă peste 35.000 de nutriționiști înregistrați, în 28 de țări europene, precum și alți 40 de membri asociați din domeniul educației din două alte state membre UE.

Citeste si:
De'Longhi a lansat espressorul Rivelia și în România
De'Longhi a lansat espressorul Rivelia și în România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 40% dintre europeni beau aproape 3 cești de cafea pe zi. Ce spun nutriționiștii despre această băutură