Lectură de un minut

17 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Peste 40.000 de parfumuri contrafăcute, confiscate în portul Constanța

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Autoritățile au descoperit într-un container din China, sosit în portul Constanța și destinat unei companii ucrainene, aproape 42.000 de sticle de parfumuri suspectate a fi contrafăcute.

 

Sursa foto: Politia de frontieră

În comunicatul de presă publicat de Garda de Coastă se arată că o echipă mixtă formată din polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă și inspectori vamali a efectuat un control amănunțit asupra unui container din China destinat unei societăți comerciale ucrainene.

„În urma verificărilor, în container au fost descoperite mai multe cutii ce conţineau 41.946 de flacoane cu parfum ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute şi a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularilor de marcă”, a anunţat Garda de Coastă.

Totodată, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care cauzează prejudicii titularului mărcii înregistrate.

Bunurile, a căror valoare este estimată la aproximativ 12.153.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 40.000 de parfumuri contrafăcute, confiscate în portul Constanța