Lectură de un minut

12 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Peste 2.600 de perechi de încălțăminte contrafăcută, depistate în Portul Constanța Sud

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat într-un container sosit din China, peste 2.600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea unui brand de lux cunoscut, susceptibile de a fi contrafăcute. 

Sursa foto: Politia de Frontiera

În fapt, în data de 11.09.2023, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în Portul Constanţa Sud, într-un container sosit cu o navă din China care transporta, conform documentelor, încălţăminte tip sport, s-ar afla bunuri contrafăcute.

Polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control fizic al containerului în care au găsit 2628 perechi încălţăminte sport purtând denumirea unui brand de lux cunoscut. Valoarea bunurilor a fost estimată la suma de 6.525.324 lei şi ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti.

Întreaga cantitate a fost ridicată de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărfurile şi indicaţiile geografice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 2.600 de perechi de încălțăminte contrafăcută, depistate în Portul Constanța Sud