Lectură de 2 minute

14 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Peste 1.000 de persoane primesc câte o masă caldă la cantina socială înființată de Kaufland, în care a investit 470.000 euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Peste 186.000 de porții de mâncare caldă au fost pregătite la cantina socială în primul an de activitate, o inițiativa demarată de Kaufland și Asociația Șansa Ta.

Cantina socială și-a deschis oficial porțile în februarie 2021, cu o capacitate de 700 de porții pe zi. După 6 luni de funcționare, ca urmare a cererii din comunitate, capacitatea a fost mărită, iar acum, de luni până vineri, personalul specializat pregătește porții de mâncare caldă pentru 1.000 de beneficiari pe zi, pe care reprezentanții Asociației Șansa Ta le distribuie către persoane vulnerabile și către organizații neguvernamentale partenere, aflate în legătură cu acestea.

De la deschidere și până în prezent, peste 186.000 de porții de mâncare au ajuns la persoanele în nevoie. Kaufland România asigură produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare, iar echipa cantinei, formată din 17 persoane, asigură preparea meselor, distribuirea acestora și administrarea cantinei. De asemenea, peste 100 de voluntari s-au implicat în activitatea cantinei de-a lungului anului, precum și în acțiuni dedicate cu ocazia sărbătorilor de Paște și Crăciun, pentru pregătirea pachetelor cu mâncare cu specific tradițional pentru persoanele în nevoie.

Kaufland a investit aproape jumătate de milion de euro în cantina socială

Proiectul este susținut de Kaufland România de la înființare, inclusiv pentru funcționarea lui de zi cu zi. Până în prezent, investiția companiei se ridică până la suma de 470.000 de euro, la care se adaugă costurile de operare și cele pentru produsele alimentare.

Compania oferă aproximativ 6 tone de produse/lună din categoria de produse cu vânzare accelerată, la care se adaugă și produsele de bază necesare pentru realizarea meniurilor, un meniu complet format din felul I, felul II și desert ajungând la 25 de lei. Rețetele sunt stabilite zilnic în funcție de alimentele disponibile, iar printre preparate s-au numărat atât feluri tradiționale, cum ar fi sarmale cu mămăliguță și smântână, ciulama de ciuperci cu ceafă de porc sau griș cu lapte, stafide și scorțișoară, dar și preparate inspirate din bucătăria internațională, cum ar fi chilli con carne, cotlet de porc marinat în iaurt pe grătar, ratatouille cu cârnați de casă sau plăcintă de măr, scorțișoară și sos de vanilie.

72 de tone de mâncare nu s-au aruncat

O parte din alimente provin din stocurile aflate în vânzare accelerată, iar meniul zilnic este stabilit urmărind folosirea optimă a tuturor resurselor. În primul an de funcționare, aproximativ 72 de tone de alimente au fost salvate de la risipă.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România.

Citeste si:
Programul magazinelor Kaufland de Paște: când vor fi acestea închise
Programul magazinelor Kaufland de Paște: când vor fi acestea închise
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 1.000 de persoane primesc câte o masă caldă la cantina socială înființată de Kaufland, în care a investit 470.000 euro