Lectură de un minut

19 Jun 2023 - Știri și Noutăți

PepsiCo va colecta apă de ploaie și coji de cartofi pentru a deschide „cea mai sustenabilă fabrică din Europa”

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

PepsiCo a anunțat deschiderea „celei mai sustenabile fabrici" din Europa, care se află în Polonia, în apropiere de Środa Śląska.

Sursa foto: Facebook

Proiectul de 300 de milioane de euro, a cincea fabrică a companiei PepsiCo inaugurată în Polonia, va produce pentru piața internă și va exporta în peste 20 de țări, printre care Germania, Cehia, Slovacia și Ungaria, informează ESM.com.

Ceremonia de deschidere a fabricii a fost inaugurată de premierul polonez Mateusz Morawiecki și de ambasadorul SUA, Mark Brzezinski. La eveniment au participat peste 150 de oficiali guvernamentali, autorități locale, parteneri de proiect și angajați ai PepsiCo.

Colectarea apei de ploaie

Fabrica poloneză va utiliza noi soluții de sustenabilitate, cum ar fi colectarea apei de ploaie pentru reutilizare și generarea de energie proprie prin intermediul panourilor solare de pe acoperiș, urmând ca fabrica să fie neutră din punct de vedere climatic până în 2035.

Pe lângă consumul redus de utilități, instalația își generează propria energie prin intermediul panourilor solare, cu planuri de a introduce în viitor o fermă solară în incintă.

Apa de procesare a căldurii și apa de ploaie vor fi, de asemenea, recuperate pentru a fi utilizate în utilitățile clădirii.

Cojile de cartofi, o nouă soluție sustenabilă

Cartofii rezultați din procesul de producție vor juca un rol esențial, cojile rămase fiind folosite pentru a ajuta la alimentarea cu energie a fabricii prin intermediul tehnologiei de digestie anaerobă, apoi transformate într-un îngrășământ cu emisii reduse de carbon, care este returnat fermierilor pentru a-i ajuta să își crească următoarea recoltă.

De asemenea, uzina încorporează noi soluții sustenabile, cum ar fi electrificarea generării de abur și o flotă de mașini de serviciu electrice cu stații de încărcare dedicate.

Citeste si:
Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România
Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PepsiCo va colecta apă de ploaie și coji de cartofi pentru a deschide „cea mai sustenabilă fabrică din Europa”