Lectură de 3 minute

22 Jan 2024 - Știri și Noutăți

PepsiCo susține că a decis să nu mai furnizeze produsele sale către Carrefour: lista completă de produse retrase de la raft

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Tensiunile comerciale dintre marile companii au adesea un impact asupra consumatorilor, după cum demonstrează conflictul recent dintre PepsiCo și Carrefour. Recent, Carrefour, un important lanț de supermarketuri prezent în mai multe țări europene, printre care Belgia, Franța, Spania și Italia, a luat decizia de a nu mai vinde mai multe produse PepsiCo, invocând creșteri de preț pe care le consideră inacceptabile. Măsura a afectat produse populare precum Doritos, Seven Up, chipsurile de cartofi Lay's, printre altele, notează msn.com

 

Sursa foto: Carrefour

Cu toate acestea, PepsiCo, într-o declarație recentă raportată de The Wall Street Journal, susține că firma americană a fost cea care a decis să nu mai furnizeze produsele sale către Carrefour, din cauza unor neînțelegeri în negocierile contractuale, citează El Cronista.

"Din păcate, Carrefour a interpretat greșit faptele. În lipsa unui acord contractual, am ales să nu ne furnizăm produsele la sfârșitul anului, ceea ce Carrefour știa că se poate întâmpla", a declarat un purtător de cuvânt al PepsiCo.

La rândul său, Carrefour a răspuns pe scurt la aceste afirmații: "Decizia a fost luată de grupul Carrefour. PepsiCo, pe de altă parte, și-a exprimat dorința de a ajunge în curând la un acord, care să permită clienților Carrefour să cunpere produsele sale populare, precum Pepsi, Doritos, Cheetos și Lay's.”, a afirmat retailerul.

Măsura luată de Carrefour afectează magazinele sale din Franța, Spania, Italia și Belgia, regiuni care reprezintă peste 9.000 de magazine, aproximativ două treimi din amprenta sa globală de 14.348 de magazine începând cu 2022.

În Franța, clienții au fost informați prin panouri pe rafturile produselor PepsiCo, care explică: "Am încetat să vindem această marcă din cauza creșterii excesive a prețurilor". Carrefour intenționează să extindă această campanie de informare și în alte țări afectate de această măsură.

Produsele PepsiCo, retrase de Carrefour în viitorul apropiat

Lanțul de supermarketuri a pus veto la sute de produse ale multinaționalei din cauza creșterilor "inacceptabile" de prețuri.

Ca într-o relație romantică, nu se știe încă cine pe cine a părăsit. Ceea ce știm însă este că zeci de produse au început deja să nu se mai vândă în mai multe supermarketuri din patru țări europene, afectând drastic cererea. Iată lista completă a produselor, pe categorii:

Citeste si:
Programul Carrefour de Paște: în ce zile vor fi deschise magazinele
Programul Carrefour de Paște: în ce zile vor fi deschise magazinele
  • Lay's, Ruffles: Ham Ruffles, Original Ruffles, York'eso Ruffles, Hot Dog Ruffles, Smoky BBQ Ruffles și Ketchup Ruffles.
  • Doritos: Doritos Tex-Mex, Doritos BBQ, Doritos Chilli Pepper, Doritos Dippas, Doritos Bits BBQ flavour, Doritos Salsa Nacho Cheese și Doritos Salsa Suave.
  • Cheetos.
  • Sunbites: Sunbites cu un strop de sare de mare, Sunbites cu aromă de Cheddar și ceapă caramelizată, Sunbites cu smântână și un strop de piper și Sunbites MIX cu nuci și stafide.
  • Santa Ana: Cartofi clasici.
  • Quaker Cruesli: Quaker Cruesli Chocolate, Quaker Cruesli Nuts, Quaker Cruesli Fruit, Quaker Cruesli Flaked Oats, Quaker Granola Quaker Oatmeal Crunchy Goji Berry & Cranberry, Quaker Granola Quaker Oatmeal Crunchy Selected Nuts și Quaker Granola cu ovăz.
  • Chipicao: Chipicao Mini Croissants Cacao, Chipicao Mini Croissants Vanilla, Chipicao Maxi Croissants Cacao, Chipicao Maxi Croissants Vanilla și Chipicao Original.
  • Alvalle: Gazpacho original Alvalle.

Și băuturi:

  • Pepsi: Pepsi, Pepsi Light, Pepsi Max, Pepsi Max a la Lima și Pepsi MAX Zero Caffeine.
  • KAS: KAS Orange, KAS Lemon, KAS Zero Orange, KAS Zero Lemon, KAS Apple, KAS Apple, BitterKAS, BitterKAS Zero și Blue Tonic.
  • 7UP: 7UP și 7UP Free.
  • LIPTON: Lipton Zero Lemon, Lipton Zero Peach și Lipton Green Tea Mint Lime Flavour.
  • Gatorade: Gatorade Cool Blue.
  • Aquarade: Aquarade Lemon și Aquarade Orange.
  • Rockstar: Rockstar Original, Rockstar Green Apple, Rockstar Killer Mandarin, Rockstar Guava, Rockstar Refresh Strawberry Lime, Rockstar Refresh Watermelon Kiwi, Rockstar Zero și Rockstar Hemp/Hemp.
  • Aquafina

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PepsiCo susține că a decis să nu mai furnizeze produsele sale către Carrefour: lista completă de produse retrase de la raft