Lectură de 3 minute

22 Nov 2023 - Știri și Noutăți

PepsiCo pune la bătaie 30 de milioane de dolari pentru 40 de proiecte agricole până în 2028

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PepsiCo a anunțat astăzi cel de-al treilea an al programului său global pentru agricultură, Positive Agriculture Outcomes (PAO) Accelerator, prin susținerea a opt noi proiecte de inovare în nouă țări. Investiția continuă a PepsiCo are ca scop abordarea unora dintre cele mai urgente provocări cu care se confruntă agricultura în prezent, avansând în același timp agenda pep+ (PepsiCo Positive) a companiei.

Sursa foto: PepsiCo

Acceleratorul PAO al PepsiCo oferă comunităților agricole locale co-investiții pentru a accelera proiecte de agricultură pozitivă diversificate și orientate spre rezultate, precum și finanțare pentru start-up-uri din domeniul ag-tech care oferă produse sau tehnologii dovedite cu potențial de extindere. Inovațiile din acest an vor consolida reziliența prin analize legate de climă, vor îmbunătăți sănătatea solului și vor crește rezistența la schimbările climatice a fermelor - implicând fermieri din Australia, Columbia, Egipt, India, Irak, Pakistan, Polonia, România și Regatul Unit.

Printre proiectele din 2023 se numără și un proiect cu fermierii australieni de cultivare a cerealelor pentru a testa și valida practicile de administrare a sănătății solului pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în cadrul fermei. În Columbia, finanțarea va sprijini creșterea calității și a randamentului culturilor de cartofi prin instalarea unor sisteme de irigare prin aspersiune care vor reduce, de asemenea, consumul de apă. Și, în colaborare cu 3Keel, o firmă de inovare peisagistică cu sediul în Regatul Unit, finanțarea va contribui la stabilirea de legături între organizațiile din Europa interesate să sprijine soluțiile de regenerare și administratorii locali de terenuri agricole care pot obține rezultate măsurabile și sustenabile.

De la lansarea sa în 2021, acceleratorul PAO a sprijinit proiecte variate - de la adoptarea unor sisteme de irigații eficiente ca răspuns la creșterea secetei, la dezvoltarea de cuptoare pentru a transforma deșeurile agricole în îngrășăminte, la îmbunătățirea sănătății solului și multe altele.

Ca parte a transformării pep+, agenda PepsiCo privind agricultura pozitivă acordă prioritate investițiilor, inovației și colaborării solide cu partenerii noștri din agricultură pentru a avea un impact în întreaga lume. Rezultatele scalabile și investițiile continue în inovația agricolă prin intermediul acceleratorului PAO al PepsiCo continuă să sprijine obiectivul companiei de a răspândi adoptarea practicilor agricole regenerative pe 7 milioane de hectare până în 2030, de a îmbunătăți mijloacele de trai a peste 250.000 de persoane din lanțul său de aprovizionare agricolă și de a obține în mod sustenabil 100% din ingredientele sale cheie.

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 86 miliarde dolari în 2022, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi savuroase, incluzând numeroase branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail. 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PepsiCo pune la bătaie 30 de milioane de dolari pentru 40 de proiecte agricole până în 2028