Lectură de 2 minute

23 Sep 2020 - Știri și Noutăți

PepsiCo deschide o nouă fabrică de snack-uri după creșterea vânzărilor de gustări din pandemie

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

PepsiCo a început lucrările de construcție a unei noi fabrici de producție a gustărilor din portofoliu în Novosibirsk, Rusia. Decizia poate fi pusă pe seama faptului că, în pandemie, PepsiCo a vândut mai multe snack-uri și mai puține băuturi. Noua fabrica va fi a treia locație de producție de gustări sărate din Rusia și va genera 900 de locuri de muncă. 

Compania PepsiCo deține, deja, peste 20 de unități de producție în Rusia, după investiții estimate la peste 10 miliarde de dolari de când și-a început operațiunile în această țară, scrie Foodbev Media.

Aproximativ 159 de milioane de dolari vor fi investiți în acest ultim proiect, care va deveni cea de-a treia locație de producție de gustări sărate PepsiCo din țară. Decizia vine în contextul în care, în timpul pandemiei, PepsiCo a vândut mai multe snack-uri decât sucuri.

PepsiCo, contracte cu fermierii

Compania va lansa un program agro pentru aprovizionarea facilității - chipsurile de cartofi Lay's se vor face din cartofi furnizați de la localnici. Potrivit PepsiCo, toate gustările Lay's sunt făcute folosind cartofi cultivați de fermieri ruși.

Fiind cel mai mare cumpărător industrial de cartofi din Rusia, PepsiCo desfășoară un program agro la scară largă, care include organizarea de sesiuni de instruire și seminarii pentru cultivatori, precum și furnizarea fermierilor cu semințe, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor.

Cu o capacitate de peste 60.000 de tone, noua fabrică va produce și pâine crocantă HrusTeam, iar primele două linii de producție sunt așteptate să fie în funcțiune până la sfârșitul anului 2021.Se așteaptă ca facilitatea Novosibirsk să crească eficiența rețelei logistice a companiei prin localizarea producției.

Noi locuri de muncă oferite de Pepsico în Rusia

PepsiCo se așteaptă ca facilitatea să creeze în jur de 900 de noi locuri de muncă în regiunea Novosibirsk.

„În ciuda tuturor obstacolelor cauzate de pandemie, ne așteptăm să deschidem fabrica la timp. Noua instalație va fi construită conform principiilor PepsiCo - va fi eficientă din punct de vedere energetic și va funcționa în deplină conformitate cu standardele noastre ecologice. Echipa noastră agro lucrează deja îndeaproape cu fermierii locali pentru a furniza uzina cu materii prime locale.”, a declarat Neil Sturrock, președintele PepsiCo Rusia și BUCCA.

Citeste si:
Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă
Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă

Sursă foto: Michael D Edwards/Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PepsiCo deschide o nouă fabrică de snack-uri după creșterea vânzărilor de gustări din pandemie