Lectură de 2 minute

14 Dec 2023 - Știri și Noutăți

PepsiCo investește 13 milioane de dolari într-o nouă linie de producție, care „nu necesită intervenție umană”

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PepsiCo a anunțat astăzi o investiție de 13 milioane de dolari în instalarea unei linii de producție de ultimă generație complet automatizate, situată în fabrica de băuturi răcoritoare din Dragomirești. Astfel, produsele trec printr-un proces complet automatizat, de la îmbuteliere până la încărcare în camioane, fără intervenția umană

 

 

Sursa foto: PepsiCo

Linia de producție este considerată cea mai automatizată din portofoliul PepsiCo din Europa și poate produce aproximativ 1 milion de sticle pe zi. Consumul de energie al acestei linii este redus cu aproximativ 30% în comparație cu liniile convenționale, în timp ce eficiența în consumul de energie per litru produs este cu 30% mai mare.

De asemenea, noua linie produce cu 60% mai multe băuturi pe unitatea de timp, utilizând cu 20% mai puțin dioxid de carbon și reducând consumul de apă cu 30% per litru de băutură produs. În același timp, aceasta contribuie la scăderea cantității de plastic utilizat cu aproximativ 30 de tone pe an.

Noua linie de producție este integrată complet în fluxul automatizat din depozit, prin intermediul roboților ghidați automat, care preiau și stochează paleții. În acest fel, produsul trece printr-un proces complet automatizat, de la îmbuteliere până la încărcare în camioane, fără intervenția umană. Tot automat se realizează și majoritatea operațiunilor legate de schimbarea de format sticlă, inclusiv schimbarea matrițelor, ceea ce duce la creșterea eficienței în procesul de producție.

Ce presupune planul de dezvoltare pe 5 ani al PepsiCo

Investiția de 13 milioane de dolari făcută de PepsiCo reprezintă o componentă a planului lor de dezvoltare pe 5 ani, implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomirești, cu o valoare totală de 40 de milioane de dolari. Acest plan a presupus îmbunătățirea liniilor de producție și creșterea capacității de producție la peste 800 de milioane de litri pe an.

De asemenea, a inclus construirea unui depozit complet automatizat pe o suprafață totală de 15.000m2, cu o valoare de 15 milioane de dolari. În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidându-și rolul de hub de producție și distribuție regională.

Produsele PepsiCo sunt consumate în peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 86 miliarde dolari în 2022, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream.

Citeste si:
Dispar sticlele de Pepsi din magazinele Carrefour din România. Ce spune PepsiCo
Dispar sticlele de Pepsi din magazinele Carrefour din România. Ce spune PepsiCo
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PepsiCo investește 13 milioane de dolari într-o nouă linie de producție, care „nu necesită intervenție umană”