Lectură de 4 minute

25 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Pepco România susține copii vulnerabili din programele Fundației Hope and Homes for Children

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

 PEPCO România a continuat și anul acesta parteneriatul încheiat cu Hope and Homes for Children pentru prevenirea separării copilului de familie prin intervenții de prevenire a abandonului școlar și sprijinirea incluziunii sociale a copiilor dezavantajați. Prin noua sponsorizare, peste 60 de copii din 7 județe și municipiul București au fost susținuți pentru a rămâne alături de familie și a nu abandona școala.

Începând cu anul 2018 și până în prezent, aproape 500 de copii în situație de risc de abandon școlar timpuriu au fost sprijiniți să își continue studiile în cadrul parteneriatului cu PEPCO România. Datorită ajutorului primit, copiii au putut merge în continuare la școală sau grădiniță, beneficiind de toate cele necesare pentru desfășurarea activităților și susținerea procesului de învățare.

Anul acesta, în București, Hope and Homes for Children, cu sprijinul Pepco România, a ajutat 20 de copii de la Gradinița Mexic să poată frecventa în continuare cursurile acesteia, prin asigurarea zilnică a hranei. Cei mici sunt fie aflați în plasament, fie proveniți din familii vulnerabile, cu mulți copii și fără un venit stabil ori sunt crescuți de bunici sau frați mai mari.

La rândul lor, peste 40 de copii din județele Iași, Maramureș, Bihor, Botoșani, Neamț, Suceava, Ilfov au primit rechizite, manuale, materiale necesare studiului, îmbrăcăminte și încălțăminte. În plus, copiii care învață în altă localitate și nu în cea care locuiesc, au fost ajutați cu plata transportului către și de la școală, a meselor calde și a cazării, pentru a nu fi nevoiți să renunțe la învățătură din cauza condițiilor dificile de trai.

În cadrul programului, familiile copiilor au fost consiliate în ceea ce privește conștientizarea importanței educației, fiind de asemenea identificate, împreună cu psihologi și consilieri, cele mai bune soluții pentru evitarea abandonului școlar timpuriu. Adulților li s-a vorbit și despre modalitățile de motivare a copiilor, importanța dezvoltării pasiunilor și a hobby-urilor și oferirea de suport emotional în situațiile dificile de la școală.

„În familiile care trăiesc în condiții extreme de sărăcie – care se luptă cu foamea, cu frigul sau care nu au acces la apă curentă sau căldură – mersul copiilor la școală nu e tot mereu o prioritate. Singurele lor șanse la un trai decent pe viitor sunt mersul la școală, educația. Pentru că știm câtă nevoie au de o șansă și de cineva care să-i ajute atunci când le e mai greu, împreună cu PEPCO România, le suntem alături copiilor în nevoie pentru cel de-al patrulea an la rând, pentru ca sărăcia să nu îi poată doborî”, afirmă Robert Ion, Director de Fundraising & Comunicare, Hope and Homes for Children România.

Despre Hope and Homes for Children România

În total, în 24 de ani de intervenții, Hope and Homes for Children România a susținut aproape 38.000 de copii să rămână în siguranță lângă părinții sau familia lor extinsă și să nu fie instituționalizați, prin programul de Prevenire a separării copilului de familie. Fundația susține, de asemenea, procesul de dezinstituționalizare, prin închiderea centrelor de tip vechi și identificarea de soluții alternative de locuire pentru copiii care sunt scoși de acolo.

Citeste si:
Peste 30.000 de femei angajate la Pepco: ”În trecut, exista o distincție clară între sectoarele și pozițiile considerate în mod tipic masculine și feminine”
Peste 30.000 de femei angajate la Pepco: ”În trecut, exista o distincție clară între sectoarele și pozițiile considerate în mod tipic masculine și feminine”

Din 1998 și până la finalul anului 2021, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate). Prin eforturile Hope and Homes for Children și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 116 case familiale, cu peste 6.700 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1800 reintegrați în familia naturală sau extinsă.

Despre PEPCO România

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează 2000 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pepco România susține copii vulnerabili din programele Fundației Hope and Homes for Children