Lectură de 2 minute

15 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Pepco își mărește profitul ca urmare a deschiderilor de magazine și vrea să angajeze 13.000 de persoane în următorii trei ani

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul Pepco, care deține mărcile Pepco, Poundland şi Dealz în Europa, prezent pe piața românească doar prin discouterul Pepco, a înregistrat o creștere de 46% în anul financiar 2020-2021, ca urmare a deschiderii de magazine, pe fondul relaxării restricțiilor de izolare, scrie Reuters.

Grupul a precizat că profitul său EBITDA fără taxe și impozite ajunge la 647 de milioane de euro în anul financiar care s-a închis la 30 septembrie, în linie cu intervalul 640-655 milioane de euro prognozat anterior.

Pepco, care s-a listat la Bursa de Valori din Varșovia în luna mai cu o evaluare de cinci miliarde de euro, a declarat că veniturile au crescut în valută constantă cu 19,3% până la 4,12 miliarde de euro, cu vânzări în creștere cu 6,5%.

Compania a deschis 483 de magazine, inclusiv primele magazine Pepco din Austria, Serbia și Spania, ajungând la o rețea de 3.504 magazine. Grupul susține că pentru 2021-2022 vizează noi deschideri de magazine.

Retail jobs

Pepco vrea să angajeze 13.000 de persoane în 3 ani

„Performanța inițială extrem de încurajatoare a acestor magazine Pepco din Europa de Vest ne oferă o încredere din ce în ce mai mare că întreaga Europă este o piață adresabilă pentru noi, cu planurile noastre de a deschide în Germania pe drumul cel bun pentru prima jumătate a anului 2022. Prin deschiderea de noi magazine rămânem pe linia de a crea cel puțin 13.000 de joburi în următorii trei ani”, a spus directorul executiv al grupului Andy Bond.

Grupul Pepco a adăugat însă că se confruntă cu inflaţia preţurilor la materii prime, dar și cu creșterea costurilor transportului, precum și problemele care sunt de-a lungul lanțurilor de aprovizionare. Însă, retailerul spune că are o strategie de a contracara impactul acestor evoluții negative.

,,Pe baza înțelegerii noastre a nivelului actual al impactului COVID asupra veniturilor și costurilor, suntem încrezători în obținerea unei creșteri a profitului pe întregul an, în conformitate cu nivelurile istorice'', se arată într-un comunicat al companiei.

Citeste si:
Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc și Electroputere Mall cu noi magazine, restaurante și un loc de joacă
Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc și Electroputere Mall cu noi magazine, restaurante și un loc de joacă
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pepco își mărește profitul ca urmare a deschiderilor de magazine și vrea să angajeze 13.000 de persoane în următorii trei ani