Lectură de 4 minute

16 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Penny va instala peste 60 de stații de încărcare pentru mașini electrice în parcările magazinelor sale

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Enel X Way România, parte a Enel X Way, companie a Grupului Enel dedicată mobilității electrice, colaborează cu retailerul PENNY pentru instalarea unei reÈ›ele de 64 de staÈ›ii de încărcare pentru autovehiculele electrice, reprezentând un total de 128 de puncte de încărcare. 

Sursa foto: unsplash.com

Cu o putere totală instalată de 1.408 kW, 29 dintre acestea sunt deja funcÈ›ionale în 23 de localități din toată È›ara: Arad, Baia Mare, BistriÈ›a, BucureÈ™ti, Buzău, Craiova, Deva, Dudu, FiliaÈ™i, Gura Humorului, Măgurele, Mangalia, PetroÈ™ani, PloieÈ™ti, Roman, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, TârgoviÈ™te, Târgu MureÈ™, TimiÈ™oara, Valea Târsei, Voluntari. Alte 35 de staÈ›ii, amplasate în spaÈ›iile de parcare ale magazinelor PENNY, din tot atâtea localități, urmează să devină funcÈ›ionale în cursul acestui an.

Cu aceste unități, reÈ›eaua naÈ›ională Enel X Way România va creÈ™te la aproape 500 de puncte de încărcare în 63 de localități din È›ară, cu o putere totală instalată de peste 8.700 kW.

În spaÈ›iile exterioare ale magazinelor PENNY au fost deja instalate 11 staÈ›ii de încărcare Waypump cu câte două puncte de încărcare cu o putere totală de 60 kW È™i alte 18 staÈ›ii de tip Waypole cu două puncte de alimentare de câte 22 kW.

SoluÈ›ia Waypump, având o putere disponibilă de maximum 60 kW, permite încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 25 de minute, în funcÈ›ie de modelul È™i specificaÈ›iile maÈ™inii. Unitățile Waypole au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare permiÈ›ând încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcÈ›ie de modelul È™i specificaÈ›iile maÈ™inii. Enel X Way România are în portofoliu È™i staÈ›ii de încărcare ultra-rapide, având o putere maximă de 150 kW È™i care permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 15 minute.

Enel X Way România acoperă, de asemenea, nevoile de încărcare pentru mobilitate electrică acasă sau la birou, oferind staÈ›ii de încărcare, servicii de instalare È™i aplicaÈ›ii software prin care clienÈ›ii îÈ™i pot monitoriza È™i controla propriile dispozitive de încărcare.

Utilizatorii îÈ™i pot reîncărca vehiculele la punctele de încărcare Enel X Way România folosind aplicaÈ›ia mobilă Enel X Way despre care mai multe detalii sunt disponibile aici.

Șoferii pot verifica locaÈ›iile È™i disponibilitatea punctelor de încărcare Enel X Way pe o hartă interactivă fie în aplicaÈ›ia Enel X Way. AceÈ™tia pot vedea, în timp real, dacă o staÈ›ie de încărcare este disponibilă, ocupată sau în întreÈ›inere, precum È™i dacă aceasta este una rapidă sau ultrarapidă, tipul cablului de încărcare, puterea, accesibilitatea È™i distanÈ›a până la ea. Pentru personalizare, utilizatorii de vehicule electrice vor putea asocia unul sau mai multe modele de maÈ™ini È™i, pe baza informaÈ›iilor introduse, vor primi în timp real date despre durata È™i nevoia de reîncărcare sau despre intervalul rămas.

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

Enel X Way instalează în România infrastructură de încărcare în centre comerciale, supermarketuri, restaurante È™i hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de maÈ™ini electrice, precum È™i în spaÈ›iile publice puse la dispoziÈ›ie de municipalități interesate de îmbunătățirea calității aerului prin încurajarea mobilității electrice.

Enel X Way România operează o reÈ›ea naÈ›ională de staÈ›ii de încărcare È™i se concentrează pe dezvoltarea de tehnologii È™i soluÈ›ii de încărcare flexibile pentru a îmbunătăți experienÈ›a clienÈ›ilor È™i pentru a permite electrificarea transportului pentru consumatori, afaceri, oraÈ™e È™i administraÈ›ii publice.

PENNY este parte a grupului german REWE È™i unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piaÈ›a locală în anul 2005. Întreaga reÈ›ea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile ȘtefăneÈ™tii de Jos, Turda, Bacău È™i FiliaÈ™i. În prezent, reÈ›eaua PENNY în România este alcătuită din 343 magazine la nivel naÈ›ional È™i o echipă dedicată formată din peste 6.500 de angajaÈ›i.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Penny va instala peste 60 de staÈ›ii de încărcare pentru maÈ™ini electrice în parcările magazinelor sale