Lectură de 2 minute

16 Sep 2020 - Știri și Noutăți

PENNY inaugurează alături de Habitat for Humanity centrul comunitar din Buftea ce va găzdui 200 de copii defavorizați

Andra Imbrea

PENNY inaugurează alături de Habitat for Humanity centrul comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două școli din Flămânzeni și Buciumeni, cartiere defavorizate din Buftea.

Noul centru comunitar din Buftea va găzdui 200 de copii defavorizați din comunitate, care acum sunt în pericol de a abandona școala. Ei vor primi zilnic o masă caldă, vor fi ajutați la teme, vor urma cursuri de educație non-formală și vor beneficia de consiliere psihologică.

De-a lungul celor doi ani necesari construcției centrului comunitar, la activitățile de pe șantier au participat 250 de voluntari PENNY care au fost împărțiți în patru echipe. Voluntarii au turnat ciment, au tăiat plăci, au finisat pereții clădirii și au contribuit la finalizarea cu succes a construcției în termenul stabilit. PENNY îi încurajează pe angajați să participe la astfel de activități și răsplătește acțiunile de voluntariat cu o zi liberă.

Activitățile centrului comunitar vor fi administrate de către Asociația Hercules, care are o experiență de peste 10 ani în proiecte educaționale cu copii care provin din familii vulnerabile.

În proiect s-au implicat și alte companii din România care au oferit sprijin financiar pentru finalizarea lucrărilor de construcție a Centrului: TELUS International România, Foundation Saint-Gobain, Raiffeisen Bank, Wienerberger, Coface, ADP, Ariston, Dow, Adobe, Avison Young și Microsoft.

Citeste si:
Vânzările de pachete de rewards către companii au crescut cu 20% pentru angajați, pe fondul muncii de acasă

Pe șantier au muncit în total 1.432 de voluntari români, angajați ai companiilor partenere, dar și voluntari internaționali care fac parte din rețeaua Habitat for Humanity (programul Global Village).

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 35.000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 91.600 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

Citeste si:
PepsiCo vrea să folosească energie electrică provenită 100% din surse regenerabile la nivel global până în 2030

PENNY este concept al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de 3 centre logistice situate în localitățile: Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. În prezent, REWE România deține 264 de magazine PENNY la nivel național și activează cu un număr de peste 4.800 de angajați.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PENNY inaugurează alături de Habitat for Humanity centrul comunitar din Buftea ce va găzdui 200 de copii defavorizați