Lectură de 3 minute

17 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Penny a investit 26 de milioane de euro în cel de-al patrulea depozit logistic din România, în Filiași, care asigură aprovizionarea a aproximativ 50 de magazine

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Penny a deschis un depozit standardizat și modern la Filiași, județul Dolj, în urma unei investiții de 26 milioane euro. Depozitul are o suprafață de 23.000 de metri pătrați și o înălțime de 13,7 metri, o zonă extinsă pentru recepție și expediere cu o înălțime de 6,5 metri și un spațiu cu temperatură controlată de 8.600 metri pătrați.

Lucrările de construcție au început în luna ianuarie și s-au încheiat în luna octombrie, mai devreme decât erau estimate. Depozitul are prevăzute peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, stații de încărcare a mașinilor electrice și un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic și electric integrat în sistemul central din Viena. Totodată, acesta deservește aproximativ 50 de magazine, ceea ce înseamnă livrări mai rapide și emisii de CO2 mai reduse.

Pentru realizarea noului depozit s-a apelat la o echipă extinsă, de peste 130 de persoane, la care s-au alăturat și partenerii Wincon și Oopy Arhitectura.

„Orice dezvoltare imobiliară corectă, comercială sau industrială, are în centrul atenţiei comunitatea locală. Cred că este important acest echilibru între ce oferă o construcţie şi ce oferă comunitatea, iar noul depozit PENNY din Filiași este un exemplu bun, fiind în același timp o construcție verde, care utilizează eficient resursele. Ne bucurăm că am lucrat alături de PENNY la realizarea acestui prim proiect și le așteptăm cu drag pe următoarele”, a adăugat Bogdan Irsik, director general Wincon.

Construcția a fost gândită ca o clădire sustenabilă, materialele de construcție folosite au fost certificate EDP (Environmental Product Declarations), iar pe durata lucrării au fost monitorizate deșeurile produse și consumul de combustibil.

„Designul, materialele folosite, fluiditatea între interior și exterior sunt elemente cheie în realizarea unui proiect de o asemenea anvergură. Suntem încântați că alături de parteneri precum PENNY, cu seriozitate, profesionalism și dedicare, putem materializa proiecte frumoase, potrivite pentru nevoile specifice din domeniul de retail”, a declarat Octavia Floria Popeea, director general Oopy Arhitectura.

Penny România, o rețea de peste 300 de magazine

Discounterul și-a continuat planul de expansiune în România, unde în perioada noiembrie – decembrie a deschis 13 magazine în județele Suceava, Satu Mare, Brașov și Gorj. Astfel, în 2021, PENNY a ajuns la 301 de magazine. Penny are patru depozite în România în: Ștefăneștii de Jos, Bacău, Turda și Filiași.

„Dorim să ne extindem într-un mod cât mai eficient, iar depozitul de la Filiași este încă un pas în această direcție. În ultimii 7 ani, România a fost țara cu cea mai mare creștere din cadrul REWE Group și sunt mândru de acest lucru. Ne dorim să păstrăm acest trend ascendent în următorii ani și să ne atingem obiectivele setate până în 2029”, a declarat Daniel Gross, CEO PENNY România.

Citeste si:
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene

Până în 2029, PENNY își propune să ajungă la 600 de magazine și 6 depozite în țară. Pentru 2022, PENNY continuă expansiunea accelerată, având în plan deschiderea a 35 de magazine.

PENNY este conceptul grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 301 de magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 5.500 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Penny a investit 26 de milioane de euro în cel de-al patrulea depozit logistic din România, în Filiași, care asigură aprovizionarea a aproximativ 50 de magazine