Lectură de 3 minute

22 Jul 2021 - Știri și Noutăți

PayU investește în blockchain și lansează o nouă opțiune de plată, Stablecoin, pentru 450.000 de comercianți

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăți online pentru piețele emergente, PayU, a achiziționat CELO și va oferi monede CELO stablecoin ca opțiune de plată pentru comercianți, potrivit unui comunicat de presă.

PayU, divizia fintech și plăți online a Prosus și-a anunțat colaborarea cu Celo, platformă de blockchain mobile-first, orientată către a pune DeFi la dispoziția oricărui utilizator de smartphone. Alături de achiziționarea CELO, token-ul de utilitate și guvernanță pentru comunitatea Celo, PayU a început un parteneriat cu compania de infrastructură pentru plăți First DAG și Alianța Celo pentru Prosperitate, pentru a oferi plăți cu stablecoin. Cu această integrare, aproape o jumătate de milion de comercianți PayU vor putea accepta plata cu stablecoin-ul Celo, cUSD.

„Această decizie va deschide ușile pentru milioane de oameni de pe piețele emergente, care sunt insuficient deservite de instituțiile financiare tradiționale, atunci când vine vorba despre a plăti cu ușurință pentru produse in supermarket, servicii pe bază de abonament și pentru comerțul cu amănuntul. Lista actuală a comercianților PayU acoperă marketplace-uri online importante și marii comercianți”, se arată în comunicatul emis de PayU.

PayU este unul dintre principalii furnizori de servicii de plăți online din lume, care operează în peste 50 de piețe și sprijină peste 450.000 de comercianți și milioane de clienți din America Latină, Africa, Europa și Asia. Stablecoins oferă acces la active digitale care au acoperire în dolari (USD) și euro și sunt protejate de volatilitatea unor monede fiat și a unor criptomonede.

„Această mișcare se aliniază viziunii noastre despre o lume fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera. Ne străduim să dotăm comercianții și clienții acestora cu cele mai recente soluții de plată, iar acest lucru ne-a determinat să investim în CELO și să achiziționăm tokens, pe lângă integrarea ofertei stablecoin pentru clienții și partenerii noștri. Pe măsură ce tranzacțiile digitale devin o normă, este important să dotăm comercianții și clienții cu cele mai recente soluții de plată”, a declarat Mario Shiliashki, CEO al PayU Global Payments.

Folosind platforma First DAG, care acționează ca un intermediar dintre comerciant și banca aleasă de el, comercianții PayU pot accepta plăți stablecoin fără a integra componente suplimentare blockchain. First DAG gestionează lanțul de procesare și portofelul electronic în background, astfel încât comercianții pot integra stablecoins fără configurări suplimentare.

PayU și First DAG se alătură, de asemenea, Celo’s Alliance For Prosperity, care permite colaborări cu întreaga gamă de tehnologii și oferă dezvoltatorilor o modalitate de a construi aplicații mobile descentralizate (dApps), care se bazează pe platforma blockchain a Celo. Astfel, se alătură Opera, Deutsche Telekom, Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Gitcoin, Anchorage și peste 150 de organizații diferite, care construiesc și integrează soluții de plată care să servească mai bine nevoile utilizatorilor la nivel global.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PayU investește în blockchain și lansează o nouă opțiune de plată, Stablecoin, pentru 450.000 de comercianți