Lectură de 2 minute

20 Dec 2021 - Știri și Noutăți

PayPoint investește peste două milioane de euro în tehnologia utilizată pentru plata facturilor

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

PayPoint România, principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, anunță o investiție de peste două milioane de euro într-o nouă rețea de terminale, care o va înlocui pe cea existentă.

Peste 8.000 terminale cu sistem de operare Android au fost deja instalate în magazine de proximitate din 2.858 de localități din toată țara. Noile terminale includ toate serviciile disponibile în rețeaua PayPoint, precum plata facturilor, rovinietelor și a taxelor auto, încărcare electronică a cartelei sau transferuri de bani.

Noul tip de terminal va putea fi folosit începând cu anul viitor și ca POS pentru plata cu cardul a cumpărăturilor din magazin, iar serviciile de plăți PayPoint vor fi în continuare disponibile cu opțiunea de achitare în numerar.

Compania are în plan pentru anul viitor să finalizeze instalarea terminalelor în cele peste 19.000 de locații.

„Obiectivul nostru este să simplificăm plățile pentru partenerii și clienții care folosesc serviciile PayPoint, să le oferim soluții sigure și la îndemână de plată digitală, dar și tehnologii și servicii inovatoare. De asemenea, prin această investiție ne dorim să diversificăm gama de servicii financiare oferite partenerilor, iar plățile sigure și rapide cu cardul bancar să devină accesibile oricărui comerciant PayPoint, atât în mediul rural, cât și în cel urban. Toți cei peste 19.000 de comercianți parteneri vor beneficia atât de instalarea acestui nou tip de terminal, cât și de suport și training pe parcursul întregului proces. Este un instrument care va contribui semnificativ la simplificarea plăților din magazinele partenere și care va crește apetitului consumatorilor pentru plăți digitale”, a declarat Utku Ogrendil, CEO PayPoint România.

PayPoint România este un operator de plăți în numerar și încărcare electronică prin puncte de retail din România. În prezent, PayPoint asigură încasarea plăților pentru 85% din furnizorii de utilități și servicii telecom din țara noastră. Serviciile companiei sunt disponibile în aproximativ 19.000 de locații în care clienții pot efectua plăți, cum ar fi: facturi pentru utilități, electricitate, gaze, apă, telefonie fixă și mobilă, rate, asigurări, roviniete, internet și cablu sau servicii de securitate.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PayPoint investește peste două milioane de euro în tehnologia utilizată pentru plata facturilor