Lectură de 3 minute

24 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Pandemia nu schimbă planurile Nestle. Compania și-a sprijinit furnizorii din HoReCa cu 4 milioane de lei

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Pandemia de coronavirus nu a schimbat planurile Nestle, unul dintre cei mai importanți jucători din industria alimentară și a băuturilor la nivel global, care anunță că va continua investițiile în susținerea partenerilor de business, în proiecte de sustenabilitate, dar și în noi lansari de produse. Pe plan local, divizia Nestle Professional și-a susținut partenerii din HoReCa, afectați de criza coronavirus, cu fonduri de 4 milioane de lei, iar fondurile totale alocate de Nestle în combaterea crizei coronavirus se ridică la 10 milioane de lei.

“Ne-am susținut în primul rând partenerii de business cu ajutorul cărora furnizăm cafea și produse culinare. Suportul oferit se ridică la suma de 4 milioane de lei pe care nu am facturat-o către ei”, a declarat Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestlé Professional.

Din această sumă, 90.000 de lei au costat soluțiile și dispenserele pe care partenerii Nestle le-au pus în locații. “Deși în mod normal locațiile se ocupă de astfel de măsuri, am considerat că este nevoie să ne implicăm și să îi susținem”, a mai declarat Ovidiu Tunaru.

O altă măsură luată de Nestle pe plan local pentru furnizorii și distribuitorii săi a fost prelungirea termenelor de plată de la 30 de zile până la 100 de zile.

În perioada următoare, compania Nestlé va susține reluarea activității partenerilor de afaceri din domeniile afectate, prin oferirea de produse în mod gratuit și alocarea unor fonduri speciale.

O atenție deosebită este acordată partenerilor din sectorul out-of-home, sever afectat la nivel național. Divizia out-of-home a înregistrat o scădere de două cifre în primul trimestru din 2020, generată de măsurile din zona HORECA și de impactul semnificativ asupra consumului în afara casei.

Încă de la începutul pandemiei, compania Nestlé a mobilizat resurse din întreaga lume pentru a contribui, prin donații în produse și bani, la sprijinirea instituțiilor medicale, băncilor de alimente și altor instituții similare. Prin parteneriatul internațional cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a fost alocat la nivel global un buget de 10 milioane CHF pentru sprijinul comunităților afectate de pandemie.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine

La nivel local fondurile alocate reprezintă echivalentul a 10 milioane lei și au fost destinate suportului oferit comunităților, partenerilor, instituțiilor medicale și angajaților în perioada martie – iunie, inclusiv pentru distribuirea a aprox. 3,5 milioane de porții de energie către personalul medical, persoane fără aparținători și familii nevoiașe, precum și pentru achiziționarea a 100 000 de măști de protecție pentru sistemul medical.

Solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale în momente de criză, și sunt două valori care dictează fiecare decizie la nivel de business. Această criză nu e nici pe departe depășită, și este important să fim alături de comunități și să păstrăm, în continuare măsurile de siguranță, atât la nivel de companie, cât și la nivel individual”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

A doua jumătate a anului 2020 compania Nestle vizează noi investiții și inițiative, dedicate dezvoltării sustenabile, educației nutriționale a copiilor și generării de oportunități în carieră pentru tinerii din România. La nivel global, acțiunile de responsabilitate socială ale companiei sunt îndreptate către nutriție pentru indivizi și familii, sustenabilitate pentru mediu și dezvoltare profesională pentru tineri, și sunt reunite în cadrul a trei programe dedicate - Nestlé for Healthier Kids, Nestlé Needs YOUth, Nestlé for a Waste Free World.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pandemia nu schimbă planurile Nestle. Compania și-a sprijinit furnizorii din HoReCa cu 4 milioane de lei