Lectură de 2 minute

23 Dec 2021 - Știri și Noutăți

P&G, producătorul Pantene, scoate de pe piață șampoane uscate și alte produse pentru păr care au în compoziție o substanță cancerigenă

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

P&G scoate de pe piață șampoane uscate și alte produse pentru păr din cauza prezenței benzenului, substanță chimică care poate provoca cancer, potrivit NBC News. 

P&G a emis o rechemare a mai multor produse pentru păr cu aerosoli, după ce a fost găsită o cantitate mare de benzen în ele. Compania a declarat într-un comunicat pe site-ul Food and Drug Administration că a început o revizuire completă a produselor sale care conțin aerosoli după ,,rapoarte recente care au indicat urme de benzen''.

„Marea majoritate a produselor noastre nu fac parte din această retragere, inclusiv spumante, fixative, șampoane lichide, balsamuri lichide, produse de coafat, tratamente și spray-uri ca șampon uscatul uscat'', a spus P&G.

Retragerea acoperă 32 de produse tip șampon uscat și balsam de la mărci populare precum Pantene, Herbal Essence, Aussie și Old Spice. P&G va rambursa banii clienților care completează formulare de cerere și oferă dovada achiziției pentru produsele incluse pe lista de retragere de la vânzare.

Și Johnson&Johnson a rechemat cinci dintre cremele sale solare în iulie, după ce a găsit benzen în versiunile de aerosoli ale produselor sale populare Neutrogena și Aveeno.

Benzenul, o substanță chimică incoloră care se evaporă atunci când este expus la aer, poate provoca cancer în urma expunerii repetate, potrivit Societății Americane de Cancer. Este unul dintre cele mai utilizate 20 de substanțe chimice din țară.

Procter & Gamble (P&G) are un portofoliu de produse printre care se numără: Always, Ariel, Crest, Fairy, Gillette, Head & Shoulders, Lenor, Olay, Oral-B, Pampers, Pantene, Tide și Aussie. P&G include operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.

În Romania, compania a deschis recent o unitate de producție în Urlați, județul Prahova, iar fabrica va produce capsule de detergent lichid Ariel pods. P&G mai are în România o fabrică de produse pentru îngrijirea părului în Urlați, sediul central al operațiunilor din Europa de Sud-Est și un centru global de servicii în București, precum și un centru logistic în Timișoara.

Citeste si:
Substanță cancerigenă, găsită în tratamentele pentru acnee de la Clinique și Clearasil 
Substanță cancerigenă, găsită în tratamentele pentru acnee de la Clinique și Clearasil 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  P&G, producătorul Pantene, scoate de pe piață șampoane uscate și alte produse pentru păr care au în compoziție o substanță cancerigenă