Lectură de 4 minute

29 Apr 2021 - Știri și Noutăți

(P) Cum să vă securizați vânzarea în magazinul online folosind un VPN?

Abonează-te pe  

Toată lumea este de acord că în zilele noastre este greu să gestionezi o afacere fără ajutorul internetului. Ne actualizăm site-urile web, magazinele de comerț electronic prin intermediul sistemelor de gestionare a conținutului (WordPress, Magento, Shopify etc.) sau efectuăm comenzi de aprovizionare online. Nu toată lumea știe însă că internetul nu este un loc sigur pentru sarcinile obișnuite de afaceri și nu a fost niciodată. În fiecare an, crimele cibernetice cresc în număr semnificativ pe întregul glob și astfel, multe companii sau afaceri sunt compromise.

Potrivit sondajului privind încălcările securității cibernetice din 2018, mai mult de 43% dintre companii au fost afectate de atacuri cibernetice, pierzând mai mult de 214 milioane de dolari în Statele Unite. Hoții cibernetici fură parolele victimelor, detaliile de pe cardul de credit, datele de conectare la conturile sociale, datele de conectare la conturile bancare și alte date sensibile, infectându-vă computerul cu diverse programe malware sau scanând traficul dumneavoastră prin internet necriptat.

Au fost multe cazuri cunoscute când firmele concurente încearcă să fure documentele și informațiile private ale companiei cu ajutorul tehnologiei.Dacă doriți să creșteți nivelul de securitate cibernetică al companiei pe care o dețineți, ar trebui să utilizați software antivirus eficient și actualizat și să încurajați criptarea datelor cu ajutorul unui serviciu VPN.

Ce este un serviciu VPN și de ce este acesta util pentru afacerea dumneavoastră?

VPN reprezintă o rețea privată virtuală. Mai exact, este un serviciu (aplicație) care vă criptează datele și vă modifică adresa IP. Este aproape imposibil să citiți datele criptate, astfel încât hackerii și infractorii cibernetici nu pot fura nicio informație prin scanarea rețelei Wi-Fi. Unele dintre serviciile VPN pot oferi trafic fără viruși și funcții de blocare a anunțurilor, ceea ce va îmbunătăți securitatea și confidențialitatea companiei pe care o dețineți. Dacă doriți să testați un asemenea serviciu, puteți încerca gratuit un VPN pentru o perioadă de probă pe site-ul celor de la CyberGhost. O mulțime de infracțiuni cibernetice au fost comise la punctele de acces WI-FI gratuite, în timp ce victimele foloseau o conexiune nesecurizată. Infractorii cibernetici scanează traficul nesecurizat și fură diferite nume de utilizator și parole.

Dacă traficul dumneavoastră de pe internet este necriptat, hackerii pot face acest lucru foarte ușor. O încălcare a datelor poate duce la pierderi financiare sau de confidențialitate importante.

Un alt caz de utilizare dedicată IP VPN este călătoria de afaceri. Spre surprinderea multora, contul dumneavoastră bancar poate fi blocat dacă veți încerca să vă conectați la el dintr-o altă țară. Conform politicii de prevenire a criminalității informatice și a spălării banilor, băncile ar putea bloca contul și cardurile de credit dacă cineva va încerca să le folosească din străinătate. Singura modalitate de a-l debloca este să vizitați un departament bancar și să faceți o cerere scrisă.

De asemenea, un VPN IP dedicat poate fi util pentru divertisment. De exemplu, dacă vă aflați în afara SUA în călătorie de afaceri și doriți să urmăriți filmul sau emisiunea TV preferată pe Netflix. Va apărea o eroare din cauza algoritmilor de blocare geografică care nu vă permit să faceți acest lucru din străinătate. Există șanse să evitați restricțiile geografice cu un VPN simplu, dar un VPN dedicat o va face pentru 100%. Desigur, trebuie să vă conectați la serverul VPN din SUA înainte de a face o conexiune la Netflix.

Dacă sunteți omul de afaceri căruia îi pasă de securitatea și confidențialitatea companiei dumneavoastră verificați dacă software-ul antivirus funcționează bine și este actualizat. Dacă nu aveți un software antivirus decent, cumpărați-l cât mai curând posibil și canați computerul în mod regulat. Va computerul departe de viruși, programe malware, spyware și alte fișiere rău intenționate care vă pot fura datele și banii.

Citeste si:
Turcii de la AC&co. vor deschide 6 noi magazine de haine pentru bărbați și lansează primul shop online în România
Turcii de la AC&co. vor deschide 6 noi magazine de haine pentru bărbați și lansează primul shop online în România

În al doilea rând, permiteți accesul de la distanță la servere numai de la adrese IP specifice. Conectați-vă la servere numai cu un VPN IP dedicat. Aceasta va crește securitatea serverelor dumneavoastră, deoarece conexiunea deschisă la un server duce de multe ori la un atac cibernetic și la încălcarea datelor.De asemenea, nu utilizați niciodată o conexiune gratuită la internet WI-FI în locuri publice fără VPN. În caz contrar, riscați să vă expuneți unui atac cibernetic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  (P) Cum să vă securizați vânzarea în magazinul online folosind un VPN?