Lectură de 2 minute

28 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Organizarea bugetului lunar într-o familie

Advertorial

Abonează-te pe  

Pe cât de greu se câștigă banii, pe atât de repede se pot duce, mai ales dacă în familie nu există o bună organizare a bugetului lunar. Pentru a putea realiza cât mai multe din banii pe care îi câștigați lunar, dar și pentru a face față tuturor cheltuielilor, fără a fi nevoie să apelezi în mod constant la creditele pentru nevoi personale sau alte tipuri de împrumuturi, adoptă strategiile potrivite pentru organizarea bugetului și poți fi mai liniștit. Iată câteva trucuri la care poți apela în acest sens.

Contabilizează veniturile și cheltuielile lunare

Pentru a reuși să organizezi în mod eficient bugetul familiei, un prim pas pe care trebuie să îl faci este să contabilizezi toate veniturile și cheltuielile lunare ale familiei, pe categorii, astfel încât să poți vedea care sunt așteptările pe care le ai, respectiv ce eforturi ai putea face pentru a-ți mări veniturile, dacă este cazul.

Există chiar și posibilitatea de a apela la ajutoare precum https://www.credius.ro/ în situația în care bugetul familiei nu mai este suficient pentru planurile pe care dorești să le implementezi, însă înainte de toate trebuie să iei în considerare veniturile pe care le ai din salarii, prime, alocații sau alte surse de venit, apoi din acestea să scazi cheltuielile cu impozitele, chiria și facturile de întreținere, asigurările și alte cheltuieli fixe, plus cheltuielile variabile precum combustibilul pentru mașină, hrana lunară, îmbrăcăminte sau diverse hobby-uri.

Folosește pe telefon o aplicație de management al cheltuielilor

Pentru că trăim în era tehnologiei, iar telefoanele inteligente fac parte din fiecare aspect al vieții noastre, o aplicație pe telefon pentru managementul cheltuielilor este un lucru util. Un instrument de acest fel te va ajuta să aduni laolaltă toate veniturile familiei în cifre din care vei scădea cheltuielile lunare absolut necesare, apoi poți vedea ce bani mai sunt disponibili pentru a achiziționa produse și servicii la care altfel ai fi putut renunța sau pentru care ai nevoie să strângi bani pe perioade mai mari de timp.

Stabilește o strategie de economisire

Dacă observi o anumită tendință a cheltuielilor pe care le faci din bugetul familiei lună de lună, poți deja să identifici o strategie potrivită pentru a încerca să economisești. Este important să identifici modul în care poți avea control asupra finanțelor, să te informezi despre posibilele dobânzi de care poți beneficia atunci când economisești banii într-un cont bancar sau să prioritizezi planurile pe care le ai în funcție de dorință, de urgențe sau de posibilități.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Organizarea bugetului lunar într-o familie