Lectură de 2 minute

08 Feb 2022 - Știri și Noutăți

One United Properties a finalizat achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

One United Properties, unul dintre dezvoltatorii imobiliari din România, anunță finalizarea achiziționării pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor. În urma încheierii tranzacției, One United Properties deține controlul unic direct asupra BO Retail Invest, care la rândul său deține pachetul majoritar de acțiuni la Bucur Obor, societate listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul BUCU.

Suntem încântați să finalizăm tranzacția pentru pachetul majoritar al Bucur Obor. Bucur Obor are o istorie îndelungată de rentabilitate, dar, mai presus de toate, este o locație emblematică pentru București și pentru locuitorii săi. Așteptăm cu interes să integrăm performanțele companiei Bucur Obor în operațiunile consolidate ale One United Properties și, în consecință, să creăm valoare suplimentară pentru toate părțile interesate implicate”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

În noiembrie 2021, prin intermediul unui împrumut pus la dispoziție de One United Properties, BO Retail Invest a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor contra unei sume de 64.935.000 lei, la un preț de 8.918 lei per acțiune. Tranzacția a fost finalizată în data de 8 februarie 2022, ca urmare a autorizării de către Consiliul Concurenței din România, autorizare primită de One United Properties în data de 4 februarie 2022. Achiziția BO Retail Invest de către One United Properties s-a realizat la valoare nominală.

Decizia dezvoltatorului de a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor S.A. se află în concordanță cu strategia One United Properties de a crește ponderea profiturilor din chirii în profiturile totale ale companiei.

Retail jobs

Centrul comercial Bucur Obor din București și-a deschis porțile pentru locuitorii Capitalei în anul 1975. Astăzi, acesta găzduiește magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie și până la branduri internaționale consacrate. Compania a fost listată la Bursa de Valori București în iulie 1997.

One United Properties este o companie imobiliară românească listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB). Acțiunile companiei au debutat la BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru noi investiții imobiliare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  One United Properties a finalizat achiziția pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor