Lectură de 3 minute

07 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Olympus Foods România și Asociația Nature Talks continuă proiectul de educație de mediu  „Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor” și în 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, și Asociația Nature Talks continuă proiectul de educație de mediu „Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor” și în 2023, atât în București, cât și în alte orașe din țară. 

Sursa foto: Olympus

Eroii Reciclării au ajuns anul trecut la aproape 3.000 de elevi din 7 orașe: București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași și Bacău, iar în perioada ianuarie - mai vor poposi în București, Craiova, Pitești și Constanța.

Trainerii Nature Talks susțin ateliere de mediu interactive, în timpul cărora elevi de clasele a II-a, a III-a, a IV-a și a V-a învață de ce este important să colecteze separat mai multe tipuri de ambalaje, care sunt regulile pe care trebuie să le urmeze atunci când pregătesc deșeurile pentru reciclare, dar și ce impact au obiectele aruncate la întâmplare asupra mediului și asupra sănătății.

În cadrul proiectului, elevii fac cunoștință cu trei personaje de la care învață cum să protejeze natura:

  • Polițistul Pădurilor - protejează pădurea de poluare și de PET-urile aruncate la întâmplare;
  • Doctorul Apelor - salvează viețuitoarele marine care au înghițit sau care s-au blocat în resturi de plastic;
  • Avocatul Animalelor - vorbește în numele necuvântătoarelor și îi convinge pe oameni să colecteze separat deșeurile.

Cum s-a desfășurat prima ediție a proiectului

Proiectul „Meserii de viitor - natura caută al tău ajutor” a ajuns anul trecut în 24 de școli din țară, la aproape 3.000 de elevi.

Copiii au participat la ateliere de mediu și au aflat care este impactul deșeurilor asupra naturii, cum pot colecta separat ambalajele și ce gesturi prietenoase cu mediul pot face în fiecare zi.

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.
Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Hellenic Dairies deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.

Asociația Nature Talks este un ONG care dezvoltă și implementează proiecte de educație de mediu în România. Nature Talks organizează ateliere de mediu pentru copii pe teme precum: colectarea separată a deșeurilor, poluarea atmosferică, risipa alimentară sau schimbările climatice. În cadrul întâlnirilor, elevii află ce pot face ca să protejeze mediul înconjurător. Proiecte desfășurate până acum: „Școala de mediu Cantus Mundi”, „Școala mobilă de mediu” „Școala de vară ECO”, „Doza de reciclare”, „Școala de mediu”, „Săptămâna Verde”, ”Școala din Pădure”, ”Meserii de viitor-natura caută al tău ajutor”.

Citeste si:
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate
Copiii, atrași de importanța mediului înconjurător: TOP cărți despre ecologie și sustenabilitate

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Olympus Foods România și Asociația Nature Talks continuă proiectul de educație de mediu  „Meserii de viitor – natura caută al tău ajutor” și în 2023