Lectură de 3 minute

20 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de morărit și panificație Oltina Urlați, finanțare de 100 milioane lei, prin schema de ajutor de stat COVID-19

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

EximBank a acordat o finanțare în valoare de 100 de milioane de lei companiei prahovene de morărit și panificație Oltina Impex Prod Com. Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei și au fost acordate cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

Oltina Impex Prod Com, specializată în productia pâinii, a specialităților de panificatie și patiserie, a făinurilor de grâu și porumb, precum și în distribuția acestora, are sediul în Urlați, județul Prahova, și își desfășoară activitatea prin intermediul a 13 puncte de lucru (producție, magazine și silozuri) amplasate în județele Prahova, Ialomița, Galați și Teleorman.

Produsele companiei sunt distribuite în toată țara - printre clienți săi numărându-se marile rețele de retail, principalii producători de pâine și importanți traderi de cereale, dar și în unele state din Uniunea Europeană și Asia. Societatea are peste 500 de angajați și înregistra la finele anului 2019 afaceri de aproape 427 de milioane de lei.

”Pentru noi, perioada stării de urgenţă a fost una foarte încărcată, mai ales la început, când cererea de produse de panificaţie și, mai ales a făinurilor a fost în creştere.

Apoi, efectele pandemiei nu au întârziat să-și pună amprenta și asupra activității noastre: restricțiile de circulație au redus interacțiunea cu fermierii fapt ce a îngreunat aprovizionarea cu cereale, crearea de orare de lucru are să permită respectarea recomandărilor în domeniu a crescut timpii de livrarare și de onorare a comenzilor, iar apariția unor cazuri de îmbolnăvire în familile unor angajați a condus la o lipsă temporară de personal.

Toate acestea s-au suprapus peste un an agricol foarte slab fapt ce a crescut prețul cerealelor, iar cantitatea aprovizionată a fost mai redusă din lipsa lichidităților. În ciuda tuturor acestor provocări, ne-am continuat activitatea și suntem încântați că am reușit să accesăm această finanțare de la EximBank care ne va permite să ne consolidăm capitalul de lucru și să ne concentrăm atenția pe derularea proiectelor de dezvoltare care includ punerea în funcțiune a unei noi mori de cereale la Carani, județul Timiș”, a spus Cosmin Olteanu, administratorul Oltina Impex Prod Com.

Societatea a fost înființată în 1994, în orașul Urlați - Prahova, având ca principal obiect de activitate comerțul, iar cinci ani mai târziu și-a diversificat activitatea intrând în domeniul morăritului. În intervalul 2006 – 2009, compania a investit în modernizarea morii sale de grâu din Urlați, atât fonduri europene, cât și fonduri proprii.

În 2011, Oltina a finalizat un nou proiect de investiții prin punerea în funcțiune a unei fabrici de pâine și patiserie, tot la Urlați. În anii care au urmat, compania a continuat să investească în dezvoltare: a pus în funcțiune o moară de porumb și o fabrică de produse de patiserie.

Citeste si:
Spaniolii investesc 10 milioane de euro în România: Miroslava va avea cea mai modernă fabrică de detergenți din Europa de est 
Spaniolii investesc 10 milioane de euro în România: Miroslava va avea cea mai modernă fabrică de detergenți din Europa de est 

Ca o nevoie de dezvoltare a capacității de depozitare a cerealelor, în 2018, Oltina a achiziționat trei baze de stocare în județele Ialomița, Teleorman și Galati, baze și silozuri ce au crescut capacitatea de stocare la peste 120.000 de tone. Compania a continuat să-și majoreze capacitatea de stocare care, în prezent, ajunge la circa 260.000 de tone de cereale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de morărit și panificație Oltina Urlați, finanțare de 100 milioane lei, prin schema de ajutor de stat COVID-19