Lectură de 3 minute

13 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Ofertele de muncă în străinătate au crescut cu 15%. În ce țări au ales românii să lucreze vara aceasta

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Vara aceasta a venit cu o creÈ™tere de aproximativ 15% a numărului de joburi scoase în piață de angajatorii din străinătate, aproape 5.000 de locuri de muncă fiind postate, de la 1 iunie È™i până acum, pe eJobs.ro, platforma de recrutare online din România.

Sursa foto: Pixabay

Lunile de vară au readus Italia È™i Spania în topul țărilor care caută cei mai mulÈ›i candidaÈ›i români. AceÈ™tia preferă, totuÈ™i, să aplice cu precădere pentru joburile din Olanda, Belgia È™i Grecia

Spre deosebire de aceeaÈ™i perioadă a anului trecut, reintră în forță È™i destul de neaÈ™teptat Italia È™i Spania, țări care erau dominante de necontestat ale clasamentului până acum 5 ani, dar care, în ultimii ani, au început să coboare în top. Vara aceasta le regăsim pe locurile al treilea (Italia), respectiv al patrulea (Spania), cu oferte în domeniile sport / beauty / spa, naval / aeronautic, transport / logistică, retail È™i turism.

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România

Spre comparație, anul trecut, Italia se afla pe locul al 7-lea, iar Spania pe locul al 14-lea.
Cele mai multe locuri de muncă noi pentru străinătate aparțin angajatorilor din Germania și Franța.
Urmează Italia È™i Spania, după care Olanda, Grecia, Cipru, Belgia, Marea Britanie È™i Norvegia. „

În ceea ce priveÈ™te profilul candidatului pe care îl caută angajatorii din afara țării, cei mai mulÈ›i sunt interesaÈ›i să angajeze din segmentul entry level (0 – 2 ani de experiență) sau fără experiență. Aproximativ un sfert dintre oferte se adresează candidaÈ›ilor din categoria mid-level (2 – 5 ani de experiență).

Cel mai puÈ›in căutaÈ›i vara acesta au fost, până acum, specialiÈ™tii seniori (mai mult de 5 ani de experiență) È™i managerii. Muncitorii calificaÈ›i È™i cei necalificaÈ›i continuă să fie foarte căutaÈ›i de companiile care recrutează pentru străinătate.

Dacă la capitolul joburi a fost înregistrată o creÈ™tere față de vara anului trecut, pe
partea de aplicări se remarcă o scădere de aproximativ 20%, dar È™i o disproporÈ›ionalitate între țările care postează cele mai multe locuri de muncă È™i țările în care vor să lucreze românii. Astfel, cele mai multe aplicări au mers către Germania, Olanda, Belgia, Grecia, FranÈ›a, Marea Britanie È™i Irlanda.

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine

Cei mai dornici să lucreze în afara țării sunt candidaÈ›ii din segmentul de vârstă 25 – 35 de ani, urmaÈ›i de cei cu vârste cuprinse între 18 È™i 24 de ani È™i cei din categoria 36 – 45 de ani. Domeniile în care vor să lucreze sunt transport / logistică, retail, turism, servicii, producÈ›ie, casino / crewing, construcÈ›ii È™i industria alimentară.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 34.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, aproximativ 4.000 sunt postate de angajatori din străinătate.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaÈ›ională de media localizată în Zurich, ElveÈ›ia. Cu 5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună È™i 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare la nivel local.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Ofertele de muncă în străinătate au crescut cu 15%. ÃŽn ce țări au ales românii să lucreze vara aceasta