Lectură de 3 minute

13 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Ofertele de muncă în străinătate au crescut cu 15%. În ce țări au ales românii să lucreze vara aceasta

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Vara aceasta a venit cu o creștere de aproximativ 15% a numărului de joburi scoase în piață de angajatorii din străinătate, aproape 5.000 de locuri de muncă fiind postate, de la 1 iunie și până acum, pe eJobs.ro, platforma de recrutare online din România.

Sursa foto: Pixabay

Lunile de vară au readus Italia și Spania în topul țărilor care caută cei mai mulți candidați români. Aceștia preferă, totuși, să aplice cu precădere pentru joburile din Olanda, Belgia și Grecia

Spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, reintră în forță și destul de neașteptat Italia și Spania, țări care erau dominante de necontestat ale clasamentului până acum 5 ani, dar care, în ultimii ani, au început să coboare în top. Vara aceasta le regăsim pe locurile al treilea (Italia), respectiv al patrulea (Spania), cu oferte în domeniile sport / beauty / spa, naval / aeronautic, transport / logistică, retail și turism.

Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România

Spre comparație, anul trecut, Italia se afla pe locul al 7-lea, iar Spania pe locul al 14-lea.
Cele mai multe locuri de muncă noi pentru străinătate aparțin angajatorilor din Germania și Franța.
Urmează Italia și Spania, după care Olanda, Grecia, Cipru, Belgia, Marea Britanie și Norvegia. „

În ceea ce privește profilul candidatului pe care îl caută angajatorii din afara țării, cei mai mulți sunt interesați să angajeze din segmentul entry level (0 – 2 ani de experiență) sau fără experiență. Aproximativ un sfert dintre oferte se adresează candidaților din categoria mid-level (2 – 5 ani de experiență).

Cel mai puțin căutați vara acesta au fost, până acum, specialiștii seniori (mai mult de 5 ani de experiență) și managerii. Muncitorii calificați și cei necalificați continuă să fie foarte căutați de companiile care recrutează pentru străinătate.

Dacă la capitolul joburi a fost înregistrată o creștere față de vara anului trecut, pe
partea de aplicări se remarcă o scădere de aproximativ 20%, dar și o disproporționalitate între țările care postează cele mai multe locuri de muncă și țările în care vor să lucreze românii. Astfel, cele mai multe aplicări au mers către Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Franța, Marea Britanie și Irlanda.

Citeste si:
Jumbo amână deschiderea mult așteptată a unui magazin din România. Ce probleme are compania elenă
Jumbo amână deschiderea mult așteptată a unui magazin din România. Ce probleme are compania elenă

Cei mai dornici să lucreze în afara țării sunt candidații din segmentul de vârstă 25 – 35 de ani, urmați de cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani și cei din categoria 36 – 45 de ani. Domeniile în care vor să lucreze sunt transport / logistică, retail, turism, servicii, producție, casino / crewing, construcții și industria alimentară.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 34.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, aproximativ 4.000 sunt postate de angajatori din străinătate.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. Cu 5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare la nivel local.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ofertele de muncă în străinătate au crescut cu 15%. În ce țări au ales românii să lucreze vara aceasta