Lectură de 2 minute

17 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Oferta Publică Inițială a Aquila a fost subscrisă de investitori în proporție de 100%

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Distribuitorul de bunuri de larg consum Aquila anunță că oferta sa publică inițială a fost subscrisă în proporție de 100%. Prețul final de ofertă în cadrul Ofertei Publice Inițiale a fost stabilit la 5,5 lei/acțiune.

Ca urmare a închiderii ofertei și potrivit prospectului, Aquila va solicita admiterea tuturor acțiunilor emise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, categoria Premium.

Aquila a efectuat o majorare de capital de 367 milioane de lei (echivalent a 74 milioane euro) printr-o ofertă publică inițială, aceasta fiind cea mai mare ofertă publică primară efectuată de o companie cu acționariat privat prin Bursa de Valori București. Finalizarea cu succes a Ofertei Publice și încrederea acordată astfel de investitori ne oferă posibilitatea de a continua drumul extinderii și consolidării afacerii Aquila la un alt nivel”, a declarat Jean Dumitrescu, Investor Relations Director, Aquila.

Aquila vrea să își digitalizeze operațiunile

Oferta Aquila a constat în vânzarea unui număr de maximum 66.666.800 acțiuni nou emise, reprezentând 50% din numărul total de acțiuni emise de Societate. Toate acțiunile emise au fost subscrise. Compania va folosi cea mai mare parte a fondurilor pentru achiziționarea de companii care dețin branduri importante pe piața bunurilor de larg consum și ale unor companii de distribuție cu portofolii de produse complementare gamei oferite de Aquila. Compania mai are în plan să folosească o parte din fonduri pentru capitalul de lucru, digitalizarea operațiunilor, creșterea trasabilității și productivității și dezvoltarea brandurilor proprii.

Perioada de subscriere s-a derulat între 08 și 16 noiembrie 2021 și a fost structurată în două tranșe, o tranșă de acțiuni destinată investitorilor de retail și una celor instituționali. Prețul acțiunilor a fost stabilit între 5,5 lei/acțiune și 6,5 lei/acțiune, investitorii de retail putând subscrie la prețul maxim de 6,5 lei/acțiune.

Tranzacționarea acțiunilor Aquila începe în decembrie

Conform aprobărilor anterioare, tranzacționarea acțiunilor Aquila (simbol de piață „AQ”) pe piața reglementată a Bursei de Valori București este așteptată să demareze în luna decembrie 2021.

Fondată în 1994 și cu o echipă de peste 3.000 de angajați, Aquila este liderul pieței de distribuție de bunuri de larg consum din România, operând și în Republica Moldova. Aquila oferă soluții de distribuție și logistică, prin vânzarea de produse și servicii complementare. Vânzările Grupului, potrivit situațiilor financiare combinate ale grupului, au atins, în anul 2020, circa 1,7 miliarde de lei (înregistrând o creștere de 6% față de 2019), cu un profit net de 60 milioane de lei. La nivelul primului semestru din 2021, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 901 milioane de lei și un profit net de 21 milioane de lei.

Citeste si:
Cushman & Wakefield Echinox: Investițiile în retail vor stagna în 2024, dar este preconizată o creștere în segmentul industrial
Cushman & Wakefield Echinox: Investițiile în retail vor stagna în 2024, dar este preconizată o creștere în segmentul industrial
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Oferta Publică Inițială a Aquila a fost subscrisă de investitori în proporție de 100%