Lectură de un minut

29 Aug 2023 - Știri și Noutăți

O nouă serie de controale ANSVSA pe litoral: peste 100 de kilograme de carne confiscate

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În perioada 16 – 27 august 2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
 

Sursa foto: ANSVSA

Astfel, au fost verificate 319 unități localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;
  • nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 44 de unități, cu amenzi în valoare de 499.800 de lei. De asemenea, au fost emise 7 ordonanțe de interzicere a activității și 2 ordonanțe de suspendare a activității.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 135 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O nouă serie de controale ANSVSA pe litoral: peste 100 de kilograme de carne confiscate