Lectură de un minut

15 Dec 2023 - Știri și Noutăți

O nouă răfuială între marii retaileri chinezi. Temu acuză Shein de „intimidarea în stil mafiot” a furnizorilor comuni

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Armistițiul nu a durat mult timp între giganții chinezi low-cost. Temu, platforma deținută de PDD Holdings, a dat în judecată rivalul Shein, susținând că acesta a folosit "intimidarea în stil mafiot" pentru a constrânge furnizorii pe care îi au în comun.

Sursa foto: Unsplash

Disputa nu este nouă și părea să fie pecetluită atunci când avocații platformelor au depus declarații comune la tribunalele din Chicago și Boston, cerând judecătorilor să respingă două procese "fără prejudicii", relatează Business Insider.

Rădăcina problemei a fost aceeași: Temu a acuzat Shein că a creat un monopol și că își intimidează furnizorii. Compania deținută de Pinduoduo estimase la peste 8.300 numărul de producători care furnizează produsele Shein în cadrul unor acorduri de negociere exclusivă, până la 80% din producători.

Acum, bătălia în instanță se întețește din nou. WhaleCo Inc, cu sediul în Boston, care operează în SUA sub numele de Temu, susține că rivalul Shein a abuzat de legislația privind proprietatea intelectuală pentru a împiedica comercianții și furnizorii să lucreze cu ei.

Dar acuzațiile reciproce capătă tot mai multă virulență. PDD acuză Shein de "reținerea reprezentanților comerciali în birourile Shein timp de ore întregi, confiscarea dispozitivelor lor electronice și amenințarea cu sancțiuni pentru că fac afaceri cu Temu".

Forța celor două companii a zguduit peisajul global al fast-fashion cu un model bazat pe o cantitate uriașă de produse la un preț ridicol de mic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O nouă răfuială între marii retaileri chinezi. Temu acuză Shein de „intimidarea în stil mafiot” a furnizorilor comuni