Lectură de un minut

30 Jun 2023 - Știri și Noutăți

O imitație microscopică a unei genți Louis Vuitton, vândută la preț de apartament de 2 camere 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

O imitație microscopică a unei genți Louis Vuitton, de culoare verde fluorescent, a fost vândută la o licitație online pentru suma uriașă de 63.000 de dolari (aproximativ 58.000 de euro).

 

Sursa foto: Unsplash

Minusculul accesoriu, care este mai mic decât un bob de sare și este însoțit de un microscop pentru vizualizare, este opera colectivului artistic MSCHF, care creează obiecte de modă menite să critice consumerismul capitalist.

Geanta, scoasă la licitație pe site-ul Joopiter, a primit 36 de oferte pornind de la un minim de 15.000 de dolari și a fost câștigată în cele din urmă miercuri de un ofertant neidentificat cu 51.000 de dolari, la care s-au adăugat taxele.

Creată cu ajutorul unei imprimante 3D, MSCHF a urmărit să îi facă pe oameni să se gândească la modul în care obiectele își pierd utilitatea atunci când sunt reduse la o bijuterie, iar funcția lor este abstractizată pentru a fi "pur și simplu reprezentarea unui brand", conform descrierii.

"Cred că geanta de mână este un obiect amuzant pentru că este derivat din ceva riguros funcțional. Dar, practic, a devenit o bijuterie", a declarat pentru New York Times Kevin Wiesner, creatorul grupului, care a negat că i-a cerut permisiunea lui Louis Vuitton pentru a-i folosi logo-ul.

Colectivul a copiat celebra monogramă "LV" și a bazat designul genții pe un model în mărime naturală care valorează între 3100 și 4300 de dolari, potrivit CNN.

Citeste si:
LVMH își vinde afacerea de retail în domeniul croazierelor
LVMH își vinde afacerea de retail în domeniul croazierelor
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O imitație microscopică a unei genți Louis Vuitton, vândută la preț de apartament de 2 camere