Lectură de 2 minute

29 Nov 2023 - Știri și Noutăți

O fabrică românească de tricotaje a fost cumpărată de un producător străin de haine de lux

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania canadiană Canada Goose, cunoscută pentru gecile pe care le comercializează, a achiziționat fabrica românească de tricotaje Paola Confecții, care devine astfel prima unitate proprie de producție a companiei în Europa.

Sursa foto: Shutterstock.com

Fabrica Paola Confecții lucra deja pentru compania Canada Goose încă din 2017, pentru care producea unele dintre cele mai vândute produse precum HyBridge Knit Jacket, produs care costă peste 600 de euro, în funcție de model.

Furnizorul de geci de lux cu sediul la Toronto a confecționat majoritatea produselor sale în Canada, unde deține șapte unități de producție la nord de graniță. Acum, achiziția activelor operaționale ale Paola Confectii Manufacturing oferă companiei Canada Goose un control mai mare asupra ofertelor sale de tricotaje, scrie sourscingjournal.com.

Deși gecile au propulsat faima brandului Canada Goose, compania mizează acum pe o gamă mai largă de oferte de lifestyle pentru creștere. De aceea, compania și-a petrecut ultimii ani canalizând resurse în categorii precum îmbrăcămintea, dincolo de faimoasele sale jachete pentru vreme rece, plus încălțăminte pentru a completa aspectul.

Într-o epocă în care multe companii de îmbrăcăminte se mulțumesc să încheie contracte cu fabricile lor, Canada Goose are un palmares dovedit în ceea ce privește păstrarea furnizorilor aproape. Acesta este motivul pentru care a achiziționat Baffin, producătorul de încălțăminte din Ontario, cu trei ani înainte de a dezvălui prima sa incursiune în domeniul încălțămintei, în 2021.

Tranzacția pentru Paola Confecții a urmat rețeta din același manual. Colaborarea cu producatorul român din ultimii șase ani a oferit companiei Canada Goose suficient timp pentru a câștiga încrederea necesară pentru a consolida relația.

Potrivit wall-street.ro, fabricaf Paola Confecții era deținută de un om de afaceri italian care și-a deschis fabrica la începutul anilor '90, în București, apoi a mutat-o la Titu.

Citeste si:
ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu
ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O fabrică românească de tricotaje a fost cumpărată de un producător străin de haine de lux