Lectură de 2 minute

24 Feb 2024 - Știri și Noutăți

O companie a plătit peste 100.000 de dolari unei angajate pe care a concediat-o din cauza vârstei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

O angajată în vârstă de 65 de ani a dat în judecată compania la care lucra deoarece aceasta din urmă a concediat-o din cauza vârstei. În timp ce își desfășura activitatea, angajata în cauză era întrebată constant ”când are de gând să se pensioneze”, ”de ce nu grăbește procesul de pensionare”, ”de ce nu iese la pensie la 65 de ani”. 

 .

Sursa foto: Pixabay.com

The Miami Herald raportează că în perioada care a precedat împlinirea vârstei de 65 de ani, în ciuda a aproape 20 de ani de serviciu ca agent de achiziții pentru J&M Industries, companie de producție și distribuție din Louisiana, aceasta a fost concediată, notează MSN.

Compania a justificat concedierea acesteia invocând „incertitudinea economică” drept motiv pentru eliminarea postului ei de muncă în mai 2020. Totuși, această explicație a fost pusă în curând sub semnul întrebării când, la mai puțin de o lună, un bărbat mai tânăr a fost angajat pentru același rol.

U.S. Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) a luat măsuri legale împotriva J&M Industries, acuzând compania de discriminare pe bază de vârstă. Această lege este concepută pentru a proteja angajații care au peste 40 de ani împotriva discriminării bazate pe vârstă. Procesul EEOC a scos la iveală presupusele practici discriminatorii care au dus la concedierea angajatului.

Ca răspuns la acuzații, J&M Industries a negat că decizia de a concedia angajatul s-a bazat pe vârsta ei. Potrivit Business Insider, compania a fost de acord să soluționeze cazul plătind fostului angajat 105.000 de dolari, acoperind daune lichidate.

Ca parte a acordului, J&M Industries s-a angajat să ia mai multe măsuri pentru a preveni discriminarea în funcție de vârstă în viitor. Aceasta include instruirea angajaților, revizuirea politicilor companiei și raportarea regulată către EEOC.

În plus, compania trebuie să posteze o notificare cu privire la obligația sa de a respecta Legea privind discriminarea în funcție de vârstă la angajare, asigurându-se că forța de muncă cunoaște și respectă aceste standarde.

Cercetările AARP (American Association of Retired Persons) arată că 64% sau aproximativ două treimi dintre adulții americani de 50 de ani și peste se confruntă cu discriminare la locul de muncă. În aceeași cercetare, peste 90% din același grup au considerat că discriminarea lucrătorilor împotriva persoanelor în vârstă este obișnuită în SUA.

Citeste si:
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O companie a plătit peste 100.000 de dolari unei angajate pe care a concediat-o din cauza vârstei