Lectură de 3 minute

19 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Nume noi în echipa de top management a producătorului de înghețată Alpin57Lux. Cine se alătură companiei

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Producătorul de înghețată Alpin57Lux își mărește echipa de top management cu doi executivi cu experiență internațională în industria FMCG. Este vorba de Ioana Cîtea, specialist în vânzări, care a lucrat zece ani pentru Unilever. De asemenea, s-a alăturat companiei și Mircea Bălan, specialist cu experiență în marketing și brand building, în cadrul unor companii precum Danone și Mars România.

Sursa foto: Alpin57Lux/ Facebook

Mircea Bălan, specialist cu experiență în marketing și brand building în categoria produselor pe bază de plante și diverse alte categorii de produse alimentare, s-a alăturat echipei Alpin57Lux în calitate de Director de Marketing, în timp ce Ioana Cîtea, un specialist în vânzări cu peste 10 ani de experiență în Romania, printre care și categoria înghețată, este noul Director Modern Trade al Alpin57Lux.

" Alpin57Lux este un jucător solid la nivel regional, iar potențialul său merge dincolo de prezența sa geografică, de categoriile de produse și de ofertele pentru consumatori din acest moment", spune Natalia Gelshtein-Kishsh, noul CEO al Alpin57Lux.

Mircea Bălan, noul Director de Marketing Alpin57Lux, are o vastă experiență în strategie de marketing, construcție de brand și management de portofoliu, conducând dezvoltarea categoriei de produse pe bază de plante în cadrul Danone, unde a fost responsabil pentru piețele din Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și zona adriatică.

Experiența profesională inițială în marketing în industria FMCG a fost construită în cadrul Mars România, pentru categorii precum îngrijirea animalelor de companie și gume de mestecat.

Ioana Cîtea, noul Director Modern Trade Alpin57Lux, are aproape 10 ani de experiență de lucru pentru Unilever în diverse posturi de vânzări și de dezvoltare a canalelor de distribuție, începând de la Key Account Manager până la cea mai recentă – National Key Accounts Manager Ice Cream.

Ea a fost responsabilă pentru planificarea și punerea în aplicare a strategiei comerciale, gestionarea bugetului și strategiile de stabilire a prețurilor, precum și dezvoltarea prezenței în comerțul modern și cel electronic.

Alpin57Lux a fost fondată în 1994 și are în prezent peste 500 de angajați, produce peste 100 de unități de stocare, cu mai mult de 10 mărci, dintre care cele mai cunoscute sunt Transalpina, brandul de înghețată heritage Fulg de Nea, înghețata fără adaos de zahăr Suplette și brandul de înghețată pentru copii Tedi.

Citeste si:
Natalia Gelshtein-Kishsh este noul CEO al producătorului de înghețată Alpin57Lux
Natalia Gelshtein-Kishsh este noul CEO al producătorului de înghețată Alpin57Lux

Alpin57Lux a fost înființată de Ioan Istrate ca afacere de familie, iar, în 1994, a fost preluată de Food Union în 2016.

În prezent, Alpin57Lux este unul dintre jucătorii de top în industria înghețatei, produselor de patiserie și în segmentul de legume congelate.

Compania are peste 500 de angajați și produce peste 100 de sortimente de produse, sub 10 branduri, printre care cele mai populare sunt sortimentele de înghețată premium Transalpina, Fulg de Nea - cornet negru, mărcile de înghețată legendare Polar și Sandwich, înghețata fără zahăr adăugat, cu număr redus de calorii, Suplette și mărci de înghețată pentru copii precum Tedi (marca licențiată, deținută de Maspex Group Poland).

Din 2001, Alpin57Lux produce și distribuie o gamă variată de produse de patiserie și brutărie, care împreună cu legumele congelate cumulează aproximativ 20% din vânzările totale ale lui Alpin57Lux. Alpin57Lux își desfășoară activitatea în fabrica din Sebeș, județul Alba. Fabrica este situată pe o platformă industrială nouă, care dispune de spații de producție și depozitare de ultimă generație certificate prin IFS Food version 7, ISO 22 000:2018 și BSCI – The Business Social Compliance Initiative.

Food Union este un jucător important în industria de bunuri de larg consum, dezvoltând mărci locale și oferind produse delicioase în Europa, China și Asia Pacific. Grupul este în prezent principalul producător de înghețată din Țările Baltice și Danemarca. Food Union este susținut de compania de investiții Meridian Capital Limited din Hong Kong și una dintre cele mai mari firme de capital privat din Asia, PAG.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nume noi în echipa de top management a producătorului de înghețată Alpin57Lux. Cine se alătură companiei