Lectură de 5 minute

11 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Noul concept de hiperstore în Auchan Berceni: cum arată magazinul după reamenajare

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Auchan România continuă investițiile în dezvoltarea rețelei de magazine și îmbunătățește modelul de hipermarket prin dezvoltarea unui nou concept pentru acest format, aplicat deja în Auchan Berceni. Recent remodelat sub conceptul de hiperstore, Auchan Berceni oferă consumatorilor un design nou, modern, servicii și game extinse și specializate, structurate sub formă de universuri de specialist alimentar și nealimentar, prețuri mici, precum și o experiență plăcută la cumpărare, cu un puternic accent pe un comerț responsabil și producători locali. 
 

Sursa foto: Auchan

Cu o suprafață de vânzare de 7.500 mp și o gamă formată din aproximativ 50.000 de produse, hipermarketul Auchan Berceni a fost recent reamenajat oferind clienților un spațiu modern, facil de parcurs și confortabil la cumpărături. Pe termen lung, retailerul își propune ca acest concept să fie implementat progresiv și în celelalte hipermarketuri din țară.

Un accent deosebit este pus pe produsele românești. Peste 90% dintre produsele alimentare provin de la societăți din România, iar Auchan a dezvoltat un portofoliu important de parteneriate cu producători români, atât la nivel ultralocal, cât și național. Auchan are peste 40 de produse în filiera Auchan, parteneriate pe termen lung prin care obține produse cu trasabilitate controlată de la sămânță până la raft. Produsele autohtone sunt prezentate vizibil în toate magazinele. În plus, în acest nou concept, clientul beneficiază de o comunicare mai amplă despre produse, producători, dar și de sfaturi despre adoptarea unor comportamente sustenabile.

Produsele locale au o prezență puternică și în zona de carmangerie, de altfel una dintre cele mai mari carmangerii din rețeaua Auchan fiind în Auchan Berceni. Tot aici, retailerul a dezvoltat și o afumătoare proprie și propune clienților o gamă extinsă de carne de pasăre, porc, vită, vânat, cât și specialități.
În egală măsură, retailerul a dezvoltat și un univers dedicat produselor bio și plant-based, zona fiind completată de o selecție variată de alimente pentru diete speciale, precum produse fără gluten, zahăr sau sare.

Nu în ultimul rând, magazinul integrează și zone proprii de producție, respectiv Brutărie, Cofetărie, Gastro, o zonă de servit masa, dar și prezența restaurantului Wanted Burger & Fish by chef Raluca Todea.

Un alt factor important din cadrul noului concept îl reprezintă zona „Crama Mea”, categorie sub care au fost reunite toate tipurile de băuturi alcoolice într-un spațiu special gândit pentru evenimente și degustări, cu o puternică componentă de informare și educare. Gama de vinuri este un reper pentru Crama Mea, categorie în care retailerul propune o selecție amplă de vinuri de la crame românești, acoperind atât categoria premium, cât și cea mai accesibilă.

Citeste si:
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft înainte de Paște

Din categoria de băcănie se remarcă și gama de cafea, unde Auchan a creat din nou un univers specializat și propune consumatorilor o gamă largă de sortimente de cafea, inclusiv cafea marcă proprie și specialități de origine.

Printre noutățile magazinului se numără și evidențierea unor game specializate, care se remarcă prin dimensiunea colecțiilor, calitatea produselor și un foarte bun raport calitate-preț. Astfel, zona de decorare a casei, de exemplu, a fost complet reinventată oferind clienților o structură împărțită pe camere și o sortimentație concentrată pe produsele create sub marca proprie Actuel. Printre acestea se regăsesc și numeroase articole sustenabile, precum produse din bumbac organic și articole din aluminiu reciclat. De asemenea, în zona dedicată produselor electronice și electrocasnice, retailerul a creat o experiență cu accent pe informație, astfel încât clienții pot regăsi aici numeroase sfaturi utile cu privire la cum să îți alegi sau să întreții un anumit produs.

O altă zonă care se remarcă în noul concept de hiperstore este cea dedicată produselor pentru animalele de companie. Cu o abordare de specialist, Auchan oferă o gamă extinsă de hrană pentru câini, pisici, rozătoare, pești sau alte animale de companie, inclusiv produse pentru diete speciale, precum și o paletă amplă de accesorii.

De asemenea, pentru o experiență deosebită în cadrul magazinului a fost creat și Auchan Live, o zonă special gândită pentru evenimente de gătit sau degustări de produse noi.

În continuarea acțiunilor de protejare a mediului înconjurător, magazinul Auchan Berceni folosește vitrine pe CO2, iluminat LED și etichete electronice, iar acoperișul a fost modificat pentru a permite montarea de panouri fotovoltaice. De asemenea, ca în toate hipermarketurile Auchan, clienții au la dispoziție și o serie de programe de sustenabilitate și proiecte de economie circulară precum:

  • Zero Risipă, programul de combatere a risipei alimentare prin care Auchan a salvat peste 15,7 milioane de produse;
  • colectarea uleiului alimentar uzat, program prin care retailerul a colectat aproape 1.000.000 de litri de ulei în ultimii 4 ani;
  • colectarea ambalajelor PET/Alu/Sticlă de băuturi în anticiparea SGR, sistem prin care au fost colectate și trimise spre reciclare peste 24 de milioane de recipiente în mai puțin de 6 luni;
  • zona O nouă viață, un proiect prin care retailerul încurajează refolosirea articolelor vestimentare.

De asemenea, în cadrul a numeroase raioane (jucării, papetărie etc.), clienții vor regăsi produse cu ambalaje certificate FSC, respectiv ambalaje a căror compoziție provine din păduri gestionate responsabil, și articole create într-un mod sustenabil.

Nu în ultimul rând, Auchan Berceni oferă o linie de case complet modernizată, formată din case hibride, multifuncționale, ce pot fi operate atât de către client, cât și de către casieri, și pune la dispoziția clienților și multiple servicii de livrare pentru comenzile online plasate pe www.auchan.ro, respectiv Click & Collect (ridicare din magazin), Auchan Drive (ridicare din parcare direct la mașină) sau livrare la domiciliu (prin Bringo, Glovo, Tazz).

Auchan România are în portofoliu peste 420 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 382 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 370 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Auchan a înregistrat o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de Euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noul concept de hiperstore în Auchan Berceni: cum arată magazinul după reamenajare