Lectură de 2 minute

27 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Nou record de expansiune pentru 5 to go: 16 cafenele deschise lunar. Compania se va lansa în Ungaria

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

De la începutul acestui an, ritmul de expansiune 5 to go a fost amplificat și s-a ajuns la o medie de 16 unități deschise lunar, din ianuarie și până acum. Astfel, 64 de cafenele noi sunt deschise, iar 17 sunt în proces de amenajare. În iunie, compania va deschide prima cafenea în Ungaria, a patra piață internațională pe care intră.

Evoluția numărului de unități plasează 5 to go pe primul loc în topul lanțurilor de cafenele deschise în România, cu o cotă de piață de 48,7% la finalul anului 2021, în creștere față de 2020 când ajunsese la 44,9, conform studiului Allegra World Coffee Portal pentru 2021, publicat anul acesta.

Evoluția se reflectă și la nivelul consumului, ce a dus la o creștere cu 34% a cifrei de afaceri, comparativ cu același număr de unități în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea este o consecință a diversificării portofoliului, prin introducerea de noi game mai sănătoase, produse bio, vegane, fără zahăr sau fără gluten.

„Ne-am setat obiective îndrăznețe pentru 2022, iar începutul de an a venit cu semnale pozitive, care ne fac să credem cu și mai mare intensitate că vom încheia acest an cel puțin cu obiectiv îndeplinit 100% - 200 de unități deschise pe plan local. O mare realizare a acestui an este și conturarea modelului de business la nivel internațional. Am definit acest model, lansat deja cu succes pe 3 piețe internaționale – Franța, Belgia și Marea Britanie -, curând urmând a fi lansat și în Ungaria”, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.

Ungaria, a patra piață internațională pentru 5 to go

În luna iunie, un nou oraș apare pe harta 5 to go: Budapesta. Printr-o colaborare cu un antreprenor local, brandul va fi disponibil în prima cafenea deschisă în Ungaria, în Budapesta, dar și pentru oportunități de franciză pentru mai multe cafenele. În acest moment, planul de dezvoltare este de a deschide prin master-francizatul local cinci cafenele până la finalul anului.

Înființat în 2015, 5 to go este un lanț de cafenele românesc, înființat de Radu Savopol și Lucian Bădilă. La finalul anului 2021, rețeaua a ajuns aproape de pragul de 300 de unități deschise la nivel național. În 2022, compania vrea să deschidă 200 de locații noi și să ajungă la un total de 1.000 de cafenele în România, în următorii 5 ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nou record de expansiune pentru 5 to go: 16 cafenele deschise lunar. Compania se va lansa în Ungaria