Lectură de 2 minute

10 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Notino a câștigat 3,5 milioane de clienți noi, în anul pandemic 2020

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Afacerile Notino, unul dintre cei mai mare retaileri online de parfumuri și produse cosmetice, au crescut cu 42% în 2020, retailerul câștigând 3,5 milioane de clienți noi.

Cumpărătorii și-au schimbat nevoile în timpul pandemiei, iar dorința pentru achiziționarea online a produselor esențiale, precum gel de duș și săpun, a crescut; produsele de îngrijire a părului, de îngrijire a unghiilor și îngrijire a pielii au cunoscut și ele o creștere pe măsură, fiind alimentate de trenduri ca „do it yourself” și „SPA at home”, potrivit unui comunicat de presă emis de Notino.

În România, Notino a înregistrat următoarele creșteri:

  • Sectorul skincare a crescut cu 96%, beneficiind de tendințele de îngrijire în confortul propriei case;

  • Categoria produselor de make-up a crescut cu 60%, bodycare a crescut cu 112%, iar haircare cu 54%, în condițiile în care activitatea saloanelor de înfrumusețare a fost restricționată.

Instrumente de realitate augmetată

Notino a implementat împreună cu L'Oréal, un tool online numit ModiFace – ghidul virtual care duce la următorul nivel experiența de frumusețe prin realitate augmentată și ajută consumatorii să caute, să exploreze și să încerce machiajul.

Notino a dezvoltat o aplicație mobilă și a creat propriul său conținut în social media, oferind tutoriale și tips & tricks despre cum se folosesc produsele disponibile în portofoliul său. Acest conținut compensează sfaturile primite, de obicei, de la consilierii de beauty din magazine.

Notino este unul dintre cele mai mari magazine online de parfumuri și cosmetice din Europa, afacerea începând pe piața din Republica Cehă în 2004. În prezent, Notino activează pe 24 de piețe europene, unde operează, printre altele, 26 de magazine fizice. Are un portofoliu de 55.000 de produse, de la peste 1.150 de branduri.

Citeste si:
L'Oréal investește în brandul chinezesc de parfumuri To Summer
L'Oréal investește în brandul chinezesc de parfumuri To Summer

În anul 2020, Notino a realizat o cifră de afaceri de 563 milioane de euro (14,5 miliarde de coroane cehești). Anual, Notino vinde peste 55 de milioane de produse și gestionează 12 milioane de comenzi. În timpul sezonului de Crăciun, Notino expediază până la 140.000 de pachete într-o singură zi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Notino a câștigat 3,5 milioane de clienți noi, în anul pandemic 2020