Lectură de un minut

22 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Noi restricții în țară: certificatul verde devine obligatoriu în malluri, hoteluri și restaurante de luni, 25 octombrie. Magazinele se închid la ora 21

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Certificatul verde devine obligatoriu de luni, 25 octombrie, în instituții, malluri, hoteluri, dar și pentru a ieși din casă, după ora 22. Magazinele se închid la ora 21, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 22.00-05.00, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile. Excepție fac persoanele vaccinate și cei care se deplasează pentru asistență medicală și în interes profesional.

De asemenea, se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, în intervalul orar 21.00-05.00. Între orele 21.00-05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

În plus, nunțile și botezurile sunt interzise 30 de zile.

Propunere de restricții urmează să fie aprobate în ședința de Guvern programată pentru această după-amiază.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi restricții în țară: certificatul verde devine obligatoriu în malluri, hoteluri și restaurante de luni, 25 octombrie. Magazinele se închid la ora 21