Lectură de 3 minute

03 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Noi producători români la Raftul cu Bunătăți Locale, în Profi. Ce produse găsim la raft

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

De astăzi, Bistrița, Beclean și Năsăud se alătură orașelor în care magazinele Profi Super găzduiesc Raftul cu Bunătăți Locale, sub umbrela celui mai amplu program pentru susținerea micilor producători locali, inițiat de Profi.

Sursa foto: Profi

De la dulceața delicioasă de caise cu sâmburi decojiți, la zacusca țărănească cu hribi sau ghebe, de la telemea și brânză de burduf făcută în cooperativa de la Sângeorz Băi, la mezelurile și specialitățile din carne preparate ca pentru propria familie, de la produse din păstrăv, la miere curată sau dulciuri gătite cu drag, fiecare produs provine dintr-o gospodărie sau cooperativă din Bistrița-Năsăud.

În fiecare zi, Raftul cu Bunătăți Locale își întâmpină cu prețuri mici clienții la Profi Super în Bistrița, la adresa Cuza-Vodă nr.2B, în Năsăud pe B-dul Grănicerilor nr. 34 și în Beclean, la adresa Piața Libertății nr. 2.

Acești producători sunt astfel încurajați să mențină modul de preparare moștenit din străbuni și să nu cedeze tentației de a își industrializa producția, în defavoarea gustului și meșteșugului care stă în spatele produselor tradiționale.

Bunica gătea extraordinar și m-a inspirat să caut să-i calc pe urme. Tatăl meu a crescut într-o familie în care erau 16 copii care de care mai pofticioși și prima dată am gătit pentru părinții mei, veniți de la câmp. Am revenit după studii culinare aprofundate și am căutat să îmbin moșternirea de familie, cu cea lăsată de Dumnezeu și să ofer celor din jur mesele gustoase și sănătoase pe care le merită. Păstrăvăria noastră este acum chiar pe râul Sălăuța și toate procesele de preparare sunt manuale. La Raftul cu Bunătăți Locale aducem salate de icre cu rețetă unică, patentată, zacuscă cu păstrăv afumat cu 70% carne și restul legume proaspete din comunitate și păstrăv afumat tradițional cu lemn de fag și conuri de brad, fără niciun alt conservant. Toate sunt făcute exact cum le pregătim pentru familie, fără conservanți.

Chef Nina Rus, specialistul din spatele produselor Comgirius

Profi îi ajută în realizarea documentației și obținerea avizelor necesare pentru vânzarea conformă a produselor lor, facilitează distribuția acestora prin flota rețelei și chiar oferă suport în promovarea produselor. Profi le oferă micilor producători locali și condiții comerciale preferențiale preluând marfa direct de la unitatea de producție, achitând-o rapid și nefăcând retur de produse.

Primul Raft al Bunătăților Locale a fost prezentat de Profi în septembrie 2022 la Festivalul de la Apoș, fiind urmat de introducerea lui în magazine din Cluj și Dâmbovița. În 2023, Profi își propune să aducă Raftul cu Bunătăți Locale cu produse de carmangerie, conserve, lactate, ouă, panificație, pește, produse apicole, legume și fructe în 10 zone ale țării și să reunească cel puțin 100 de producători locali.

Citeste si:
Cum faci un pitch pentru orice afacere? Detalii la Factory Bootcamp - 17-18 mai
Cum faci un pitch pentru orice afacere? Detalii la Factory Bootcamp - 17-18 mai

Cu 28.000 de angajați în 1.652 de magazine proprii și partenere prezente în 794 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi producători români la Raftul cu Bunătăți Locale, în Profi. Ce produse găsim la raft